Bu yılın ilk dönemi firmanız ve sektörünüz açısından nasıl geçti? Hangi konulara odaklandınız?

Malum dünyanın ve ülkemizin içerisinden geçtiği pandemi süreci her sektörü etkilediği gibi bizim sektörümüzü de etkiledi. Dolayısıyla sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Daha sağlam adım atarak yapacağımız işleri seçerek yapmaya çalışıyoruz. Daha çok para kazanmaktan ziyade ayakta durmaya çalışmaktayız. Bu süreçte firmamızı ayakta tutmaya odaklandık diyebiliriz.

Çoruh Çatı olarak müşterilerinize hangi hizmetleri veriyorsunuz? 

Çelik konstrüksiyon, metal kenet çatı, beton kiremit, shingle membran, sandviç çatı ve cephe paneli, çatı penceresi, çatı çıkış kapağı, kar tutucu, yağmur iniş sistemleri gibi ürün gruplarında deneyimli kadromuzla satış ve montaj hizmeti veriyoruz.
Sonbaharın gelmesi kışın yaklaşmasıyla yağmur yağışları artacak. Yağmur suyu indirme sistemlerinin avantajı nedir? Yağmur suyu indirme sistemlerinin tercihinde, uygulamasında neye dikkat edilmeli?
Yağmur indirme sistemi günümüzde tüm çatılarda kullanılmaktadır. Günümüzde hem çatıların dayanıklı olması hem de suyun malzemeler üzerinde etki etmesine engel olmak için kesinlikle kullanılması gereken bir sistemdir. Çatıda dış koşullardan gelen suyun düzgün ve sağlıklı tahliye edilebilmesi için yağmur indirme sistemlerinin uzun ömürlü olması gerekmektedir.Tüm borular iç içe geçmelidir. Gizli askı ve bağlantı elemanları vardır.

Bir diğer hizmet verdiğiniz alan ise çelik konstrüksiyon çatı uygulamaları. Bu çalışmalarınızdan, avantajından bahseder misiniz?

Çelik taşıyıcıyla inşa edilen yapılar, değişik zamanlarda değişen ihtiyaçlara kolaylıkla uyum sağlayabilir. Doğru tasarlamak şartı ile çelik yapılara yatay ve dikey ekler yapılması, yenikat çıkılması, belirli bölümlerin kaldırılması veya tüm yapının sökülerek başka bir yere taşınması ve tekrar monte edilmesi mümkündür. Çelik iskeletin 80-100 yıl arasında değişen ömrü belirli yenilemelerle daha da uzatılabildiği gibi hasar gören ve eskiyen parçaların onarımı, yenilenmesi veya güçlendirilmesi çeliğin tüm işlev ve sağlamlığına yeniden kavuşmasını sağlar. Çelik, diğer yapı malzemelerinin ya hiç sahip olmadıkları ya da düşük düzeyde sahip oldukları bazı temel özelliklere yüksek oranda sahiptir.