Alüminyum sektörünün önde gelen markaları arasında yer alan Şimşek Alüminyum, Ar-Ge çalışmalarıyla birçok başarıya imza atmış bir marka. Alüminyum kompozit panel ve alüminyum profil üretimi yapan markanın fabrikası Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesinde yer alıyor. Bu fabrikada 21 bin metrekaresi kapalı toplam 25 bin metrekare alan üzerinde faaliyet gösteren firma yaklaşık 15 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Uzun yıllar kamuda alt yapı, ulaşım, baraj ve sulama projelerinde yer aldıklarını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Şimşek, bu projelerinin de çok başarılı işlere imza attıklarını açıklıyor. Bu alandaki faaliyetlerinin devam ettiğini dile getiren Şimşek, Türkiye’nin değişik illerinde devam eden beş sulama projelerinin olduğunu açıklıyor. Bölgenin istihdam sorununu da değerlendirerek, Diyarbakır‘ın farklı bir alanda marka bir ürün ile ön plana çıkmasını istediklerini dile getiren Şimşek, 2013 yılında önemi her geçen gün artan alüminyum sektörüne yatırım yapmaya karar verdiklerini belirtiyor. Organize Sanayi Bölgesinde tahsis edilen 25 bin metrekare alan üzerine alüminyum kompozit panel ve alüminyum profil tesislerini kurduklarını, 2014 yılının Ağustos ayında üretime başladıklarını açıklayan Şimşek, 2016 yılında yatırımlarına  iki  tesis daha eklediklerini açıklıyor. Şimşek, kullandıkları son teknolojinin yanı sıra, alüminyum kompozit panel sınıfında A2 yanmaz kompozit panel üretimi yapabilen dünyadaki dördüncü tesisi Diyarbakır'a kazandırdıklarını dile getiriyor.

Scoal markası ismi ile üretim gerçekleştiren firma, A2 sınıfı alüminyum kompozit panel, alüminyum cephe sistemleri, ısı yalıtımlı kapı pencere sistemlerinin üretimini yapıyor. Sistem serileri üzerine çalışmalarını sürdüren, bu alanda markalaşma hedeflerini hayata geçiren firma, AR-GE çalışmalarıyla öne çıkıyor. 

Türkiye'nin A2 yanmaz alüminyum  kompozit panel üretimde dışarı bağımlı olduğunun altınıda çizen Ramazan Şimşek, “ Bu ürünün ithalatının bir kısmının önüne geçtik.. Şu anda 10 ülkeye ihracat yapıyoruz.  Hedefimiz düzenli olarak en az 15 ülkeye ürün  göndermektir. Ayrıca A2 sınıfı yanmaz kompozit panellerimiz  uluslararası test kuruluşu olan Exova  Warringtonfire onaylıdır.  Bu kuruluştan  Euro standartları ve  ASTM  standartlarına uygun olduğumuza dair  hem üretim tesisimize hem ürünümüze sertifika aldık “ şeklinde konuştu.