Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bugün 8 katlı binanın 6'ncı katında çıkan yangın, konutlarda olası bir yangına karşı alınması gerekilen tedbirlerin önemini bir kez hatırlattı. 2015 yılında çıkarılan Yangın Yönetmeliğinde, sanayi tesislerinin yanı sıra konutlarda da olası bir yangına karşı alınması gerekilen tedbirlere yer verildiğini belirten Deka Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Makine Mühendisi Özdemir Erkantar, konutlarda yangın olasılığı söz konusu değilmiş gibi yeterince önlem alınmamasını eleştirdi. Erkantar, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“ALINACAK ÖNLEMLERLE RİSKLER BERTARAF EDİLMELİ”

“Bugün hala birçok evde yangın söndürme tüpü dahi bulunmamakta. Halbuki yemek yaparken ya da doğal gaz, elektrik kaçağı gibi olaylar durumunda yangın çıkabilir.  Dolayısıyla olası yangın kazaları göz önünde bulundurularak öncelikle evlerde manuel yangın önleyici cihazlar bulundurulmalı. Ayrıca evde olunmadığı zamanda da yangını algılayacak yangın dedektörleri mutlaka kullanılmalı. Bunlar yalnızca yönetmeliğe uyulmak için değil aynı zamanda şahsi sorumluluk olarak da alınması gereken tedbirler. Bugün hemen hemen birçok evde hırsıza karşı birtakım önlemler alınıyor. Riskleri bertaraf edebilmek, can ve mal güvenliğimiz için yangına karşı tedbir almalıyız. Evlerimizde yanıcı birçok cisim bulunması sebebiyle çıkan bir yangını önleyebilmek oldukça zor oluyor. Bu sebeple bu önlemleri en başında almak hayati önem taşıyor.

Deka Mühendislik olarak yangın güvenlik sistemleri alanında proje, danışmanlık, uygulama, servis ve bakım hizmeti veriyoruz. Konusunda uzman mühendis ve teknisyenlerden oluşan kadromuzla müşterilerimizin ihtiyaçlarına, yerel yönetmelikler ve uluslararası kabul görmüş standartlar doğrultusunda en uygun çözümleri sunuyoruz. Yangın söndürme sistemleri, yangın algılama sistemleri, kapalı devre kamera sistemleri, FM-200 gazlı otomatik söndürme sistemleri, CO2 gazlı otomatik söndürme sistemleri, NYTRARGON® gazlı otomatik söndürme sistemleri, köpüklü söndürme sistemlerinin dizaynı ve kurulumu, sprinkler sistemlerinin dizaynı ve kurulumu, yangın dolabı sistemleri, çevre hidrant sistemlerinin dizaynı ve kurulumunun yanı sıra portatif söndürücülerin imalatı, satışı, bakımı ve dolumu, muhtelif yangın sistem ve yangınla mücadele malzemeleri satışı gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımızla kütüphane, hastane gibi kamu ve sosyal yapıların, tesislerin, ofislerin yanı sıra konutlara da hizmet veriyoruz.”