Ankara'nın en prestijli bölgelerinden biri olan İncek'te hayata geçen Sunset İncek projesinde çalışmalar hızla ilerliyor. Dış cephesinden iç mimarisine kadar her detayında kaliteye önem verilen projeyi, Proje Müdürü ve İnşaat Mühendisi İsmail Dirim ile konuştuk.

Sunset İncek projesinin öne çıkan en önemli özelliği nedir sizce?

Sunset İncek, Ankara'nın en prestijli bölgesi İncek'te, bu bölgede yaşamayı düşünen tüm insanların istek ve ihtiyaçlarını gözeterek sessiz sakin bir yaşam arayanlar için, farklı daire seçenekleri, bloklardaki daire yerleşimleri, cephe açıları, yeşil alanlar, otopark konforu, sosyal tesis kullanımı gibi tüm beklenen niteliklerin en iyi şekilde karşılanmasını sağlayacak “gerçek bir kurgu” üzerine tüm tecrübemizi ve daha önemlisi hislerimizi projenin üzerine yansıtarak tasarlanmış, geniş ve aydınlık yaşam alanları ile estetik ve çağdaş mimariyi bir araya getiren bir proje olup; daire tiplerinde standart kalıpların dışına çıkarak; 3+1, 5+1 ve 6+1 daire tipi seçeneklerinde; +1 alan ile de maksimum ferahlık ve kullanışlılığı yaşatıyoruz. Mutfak alanında, bağımsız tasarlanabilir bir alan sunan projemiz; dairelere makro kullanılabilirlik kazandırmasının yanı sıra her katta ağırlıklı olarak iki daireye yer vererek de özel yaşama makro ayrıcalık tanır. Dairenize özel bağımsız otopark imkânına sahip projemizin daireleri üç cepheli ve maksimumda güneş görmesi de rakiplerimizden bizi ayıran özelliklerimizdendir.

Projenin dış cephesinde nasıl bir tasarım yapılacak? Cephe malzemeleri sektöründe yaşanan gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Dış cephe sadece içmekân ile dış mekanı ayıran bir kaplama değildir. Dış cephe proje hakkında mesajlar veren bir yüzeydir, dıştan bakıldığında iç mimari hakkında fikir edinilecek ve iç mekânla ilgili merak uyandıracak şekilde bir tasarım yapılmalıdır. Dış cephe tasarımındaki bu şekilde düşünce hem şehre katılımın daha doğru olmasını sağlar, hem de yapıyı çevresi ile daha sağlıklı bağlar. Projelerimizde tasarımın ve yaklaşımın gerektirdiği özelliklerde; bulunduğu konum, yüksekliği, cephe hareketliliği ile iklim ve bitki örtüsünü de dikkate alarak malzemeye kolay erişim, malzeme için verilen emek, malzemenin değeri, ekonomik ömrü gibi faktörlere de bakılarak dış cephe malzemesini tanımladık. Dış cephe malzemelerini seçerken dikkat ettiğimiz en önemli nokta, taş gibi doğal ve çıplak görülmesi daha doğru olan bir malzemeyi kullandığımızda üzerini sıvamadık. Dış cephe için günümüzde kullanılan yalıtım gibi pratik ve yararlı çözümleri de dış cepheye uygulayarak, böylece hem estetik olarak hem de kullanım açısından başarılı bir sonuç elde ettik.

Çevrenizdeki evlerin zaman içindeki gelişimlerini incelediğinizde dış cephelerde yakın zaman aralıklarında karşınıza çıkan renk değiştirme, çeşitli desen işlemeleri, boya yenileme veya diğer alçı temelli süsleme işlemlerinin olduğunu görürüz. Tüm bu işlemlerin kısa zaman aralıklarıyla olması ve adeta birbirleri arasında yarış şeklinde gerçekleşmesinin sebebi basittir. Kaliteli ve yeni bir dış cephe tasarımı, binanın dışarıdan bakıldığında çok güzel bir şekilde görünmesini ve diğer yapılardan içi ne olursa olsun fark yaratmasını sağlar. Dış cephe kaplama ile ilgili bilmediklerinizi öğrenmek bu konuda daha deneyimli olmanızı ve işinde ehil bir firma seçiminizi daha da kolaylaştıracaktır. Günümüz teknolojisi dış cephe tasarımında inanılmaz seçenekler sunmaktadır. Bu sınırsız olma durumuna karşı teknolojinin sağladığı avantajları bilinçli kullanabilmek günümüzde başarıyı getiriyor.

Projenin peyzaj çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

10.000 m2 alan üzerinde inşa edilen Sunset İncek projesindeki yapay gölet, süs havuzu, yürüyüş yolları, etkinlik alanları ve yeşil alanları ile 6.950 m2 peyzaj alanına sahiptir. Sunset İncek’te yeşilin her tonu ile tasarlanan peyzaj alanları, doğayı ve insanı yaşamın tam merkezine almıştır. Bölgenin iklimine uygun ıhlamur, lavanta ve kiraz ağaçlarının kokuları evinize konuk olurken temiz hava ve oksijene doyacağınız, muhteşem göl ve doğa manzarasına merhaba diyeceksiniz. Mutlu olduğunuz yerden evinizden uzaklaşmadan site yaşamı içerisinde geniş bir alanda spor yaparken Sunset Yeşilini doyasıya içinize çekeceğiniz ve yeşilin tüm enerjisine karışarak zinde kalmayı başaracağınız bir hayat tasarladık.