Cosentino, tasarımlarda sıklıkla tercih edilen dış cephe kaplamalarıyla binaların, daha modern ve güçlü bir görünüme kavuştuğunu, doğru malzeme kullanımıyla kalitenin arttığına dikkati çekiyor.

MALZEME SEÇİMİNE DİKKAT ETMEK GEREKİYOR

Zorlu iklim koşulları, rüzgar, kirli hava, yakıcı güneş ışığı gibi etkilere maruz kalan binalar, söz konusu etkenler nedeniyle dış cephe kaplamalarının ilk günkü canlılığını kaybetmelerine, yıpranmalarına ve hatta çatlayıp kırılmalara bile yol açabiliyor.

Binaların kısa sürede yıpranmış ve eski bir görünüm almaması adına dış cephede kullanılacak malzemeleri seçerken son derece dikkatli olmak gerekiyor. 

İLK GÜNKÜ CANLILIĞINI MUHAFAZA EDİYOR

Firmanın yüzlerce farklı renk ve üstün dayanıklılık teknolojileriyle geliştirdiği yüzeyler, binaların tasarımına modern bir dokunuş katarken, aynı zamanda her daim ilk günkü gibi görünmesine destekliyor.

Firmanın dış cephelerde kullanıma uygun, yenilikçi ve ultra kompakt yüzeyi Dekton, üstün dayanıklılık performansı, renk seçenekleriyle her türlü şartlara rağmen binaların ihtiyacına cevap veriyor.

YÜZEYLERİN CANLANDIRILMASINI SAĞLIYOR

Cam, porselen malzemeler ile kuvars yüzeyleri üretmek için kullanılan ham maddelerin mükemmel bir karışımı olan Dekton, cephelerde her türlü yüzeyin yeniden canlandırılmasına ilham veriyor.

Markanın modeli 320 cm x 144 cm'ye kadar geniş formatta, 4, 8, 12 ve 20 mm’lik farklı kalınlıklarda üretilen yüzeyde, kolay bir kaplamayı mümkün kılıyor.

UV ışınlarına, çizilmelere, lekelere, darbelere ve termal şoka karşı çok yüksek dirençli , gözeneksiz yapısıyla sıvıları emmiyor ve her zaman ilk günkü parlaklığını koruyor.

ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ ARTIRIYOR

Yenilikçi ultra sıkıştırma işlemi TSP teknolojisi ile üretilen ürün, dış yüzeylerin sağlamlığını artırmasının yanı sıra bakımı kolay olan yüzey, temizleme ve bakım maliyetlerini azaltıyor.

Yapıştırmalı sabitleme sistemleri veya mekanik ankraj ile cephelerde kolayca uygulanabilen, geniş renk yelpazesiyle ince bir estetik sunan yüzey, dış cephe tasarımında sınırları ortadan kaldırıyor.

Farklı projeler için çok sayıda mimar ve tasarımcıya ilham veren kaplama, binanın enerji verimliliğini de artırıyor.

YANGINDA ALEV ALMIYOR, GÜVENLİĞİ ÜST DÜZEYE ÇIKARIYOR

Söz konusu kaplamalar, seramiklerin aksine mükemmel bir yüzey ve kenar uyumu sağlıyor.

Her türlü özel desen ve renge imkan veren, projelere özel boyutlarda üretilebilen yüzey, ayrıca montaj sürelerini de kısaltıyor.

A1 sınıfı sertifika ve A2 sınıfı güvenlik ağı ile yangında yüksek performans sunan ve alev almayan özelliğiyle binanın güvenliğini de üst düzeye çıkarıyor.