İnşaat malzemeleri sektöründe dijitalleşme, özellikle tasarımı sanallaştırarak henüz daha tasarım aşamasında öngörülemeyecek problemleri görme; bu problemlere etkin çözümleri hızlı, efektif yöntemler bularak uygulama ve verimliliği artırma açısından son derece kritik bir öneme sahiptir. Building Information Modelling (BIM) ya da Türkçe olarak Yapı Bilgi Modellemesi,  mimarlık, mühendislik, inşaat yapıları ve altyapıyı daha verimli şekilde planlamak, tasarlamak, inşa etmek ve yönetmek için kullanılan 3 boyutlu (3D) model tabanlı bir süreçtir.

Gerçeğe eş modelleme ile güvenilir, düşük maliyetli ve yüksek verimli dijital tasarım... 

Komple bir sistem tasarımı için gerekli tüm verileri içeren Autodesk Revit® aileleri, optimize edilerek çeşitli projelerin tüm aşamalarında kullanılabilmesi için tasarımcıların hizmetine sunuluyor. Bu yapı modelleri kullanılarak;

Doğru, hızlı ve eksiksiz tasarım
Ürün yelpazesine genel bakış ve projelere kolayca ekleyebilme
Farklı tasarım seçeneklerinin kolayca modellenmesi ve tasarıma etkilerinin hızlıca görülerek değerlendirimesi
Gömülü malzeme listesi ve ürün açıklamaları
Gerçek zamanlı tesisat/hat uzunluğu hesapları
Farklı ölçü birimlerinde kolayca çalışabilme (Imperial/Metric sistemler) konularında dijitalleşmenin faydalarından yararlanılması amaçlanıyor.

GF Hakan Plastik tarafından üretilen Türkiye’de bir ilk olan sessiz boru sistemlerinden Silenta Premium, Silenta 3A ve basınçlı temiz su sistemlerinin sektördeki en güçlü üyesi GF Aquasytem PP-R  ürün bileşenlerinin tamamının bulunduğu kütüphaneye, bim.gfps.com sitesinden ücretsiz olarak indirerek kullanım imkanı bulunuyor. GF Hakan Plastik ürün kütüphanesine ulaşarak tasarımlarınızı dijital ortamda etkin bir şekilde geliştirebilirsiniz.