“Dijitalleşmiş iş modeli günümüz sanayisi için son derece kritik ve önemli bir yere sahip. Prosesleri daha hızlı, daha pratik ve daha verimli hale getirmesi yanı sıra, piyasa hâkimiyeti ve gelecek nesille çalışanlar ile uyum sürecine daha yumuşak bir şekilde geçiş sağlaması nedeni ile son derece önemlidir. Bu süreçte sanayi ve firmaların ihtiyaç duyduğu yeni ve pratik iş gücünü rahatlıkla sağlayabilecektir.
İşletmeler henüz tam farkında olmasalar da, günümüzde dijitalleşme istisnasız her işletmede farklı boyutlarla da olsa gerçekleşmektedir. Bizler de URTIM olarak dijitalleşmenin gerekliliğine çok inandığımız için, 3 yıl önce İstanbul Sanayi Odası’nın başlattığı ‘Sanayide dijitalleşmede neredeyiz’ adlı projede 4 hafta danışman firma ile kapsamlı çalışmalar yapıp, eksiklerimizi ve geliştirebileceğimiz noktaları belirledik.

DİJİTALLEŞME İLE DEĞİŞİME BİZ DE VARIZ DEDİ

Hâlihazırda iş dünyasını belli bir düzeyde değiştirmiş olan yapay zekâ, üretim bandımızda robotların daha aktif rol almasını sağlamıştır. İş akışlarımızın belli bir kısmını otomatikleştirmek için kullandığımız yapay zekâ sayesinde robotlarımız ve personelimizin faaliyetlerinin veri analizi yapmak, algoritmalar oluşturmak, çalışanlarımızın süreçlerindeki iyileştirmeyi oldukça açık ve net bir hale getirmiş, hatta firmamız ve müşterilerimiz arasındaki iletişimimizi geliştirmiştir. Sanayinin dijitalleşmesi sürecinde, üretim hattımızı iyileştirilmek, küresel piyasa standartlarında ürünlerimizin yer alması için yatırım yaptığımız robotik hatlar sayesinde, çalışanlarımız ile birlikte bu değişime biz de varız diyebildik. Urtim olarak bu bilinci benimsediğimiz andan itibaren yenilik ve gelişim firmamızın değişmez bir parçası olmuştur. Benimsediğimiz değişim etkileri, üretim bandını güvenlik altına almanın yanı sıra, endüstriyel tedarik zincirinde stratejik ortaklıklar kurmamızın kapılarını açmıştır. Mevcut üretimimizde, ham maddeden yarı mamule, lojistikten insan kaynaklarına dijital dönüşüme geçmesi, firmamıza, tedarikçilerimize ve iletişimde olduğumuz müşterilerimize ihtiyaç duyduğu esneklik ve iletişim platformunu oluşturmuştur.
Dijitalleşme yalnızca verilerin elektronik ortama aktarılmasını değil, içinde bulunduğumuz bu platformu daha farklı kullanmamıza olarak sağlamıştır. Teknolojinin verimli kullanılması ve mobil cihazlar sayesinde, esnek çalışma modeli personellerimizin nerede ve nasıl çalışabileceklerini seçmelerine olanak sağladı. Biz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından onaylı Türkiye’deki sayılı tasarım merkezlerinden biriyiz. Altyapıyı ve personel sistemini daha sürdürülebilir hale getirebilmek ve tasarım merkezimizdeki süreçleri daha verimli ve kolay ulaşılabilir şekilde tasarlamamızın neticesinde, müşterilerimizi mutlu etmek ve yaşam kalitelerini yükseltmek için daha iyi sistemler ve hizmetler sunabilmemizi sağlamıştır. 
İK politikalarımızı bu yönde kullanmak ve istihdam ettiğimiz çalışanlarımızı da URTİM standartlarına hazırlamak en önemli ilkemiz olmuştur. Bunun için gerekli olan tüm eğitim ve programlara kaynak sağlamış durumdayız. İletişim günlük ve iş hayatının en kritik unsurlarından biridir. İşletmemizin gelişmesi ve doğru sistemleri geliştirebilmemizin en büyük yanı, iletişimimizin güçlü olmasıdır. Dijitalleşme doğrultusunda işletmemiz ve müşterilerimiz arasında birçok köprü kurabiliyor, bu araçlar sayesinde dokümanların sorunsuz iletimi ve hataların önüne geçiyoruz. Skype, zoom gibi birçok çevrimiçi platform sayesinde çalışanlarımızdan ve dijital iş hayatından ayrı kalmamış oluyoruz.”