Mapei Grup’un tüm dünyada yürürlükte olan yönetmelikler çerçevesinde kendi güvenlik protokolünü uygulayarak üretime devam ettiğini belirten MAPEI Türkiye Genel Müdürü Selman Tarmur, süreci nasıl yürüttüklerini şu şekilde anlattı:

“İNSAN SAĞLIĞINI RİSKE ATMADAN ÜRETİME DEVAM ETMEK EKONOMİ İÇİN KRİTİK”

“Biz de yasal yükümlülüklerimiz doğrultusunda gerekli tüm önleyici/koruyucu önlemleri maksimum düzeyde alarak Polatlı fabrikamızda üretimi sürdürüyoruz. İnsan sağlığını riske atmadan üretime devam etmenin sektör ve ülke ekonomisi için kritik olduğu görüşündeyiz. Ofislerimizde ise minimum gerekli sayıda personeli tutarak, çoğunluğumuz evlerimizden teknolojik imkanları kullanarak çalışıyoruz. Çalışmaya devam etmenin, ancak bunu alınan önlemlere harfiyen uyarak yapmak kaydıyla, önemli olduğunu düşünüyoruz. Sonuçta ekonomi çarkları dönmek zorunda, diğer taraftan başta kendimizi, ailelerimizi, çalışanlarımız, çalışanlarımızın ailelerini bu virüsten korumak zorundayız. Bu noktada alınan önlemlere harfiyen uyulmasının ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor.

Süreç uzar ise, şu anki aldığımız önlemlere uymaya devam ederek gelişmeleri takip edeceğiz. Eğer daha farklı önlemler alınması gerekir ise, vakit kaybetmeden yeni önlemleri devreye sokacağız. Sürecin uzaması sadece bizim sektörü değil, tüm sektörleri ve piyasaları etkileyeceğinden, devlet tarafında da farklı önlemler alınacağını düşünüyoruz. Bu global bir problem ve tüm dünyanın ortak alacağı aksiyonlar var; ilaç ve aşı ile ilgili ortak çalışmalar, sağlık sektörlerinin ülkeler arası birbirini desteklemesi, finansal olarak ülkeler arası desteklerin oluşturulması gibi, sonuçta global bir problemde süreç uzarsa elbet daha farklı önlemler ile bu sorunun aşılması için gerekli adımlar atılacaktır.

“BU SÜREÇTE ONLİNE EĞİTİME GEÇEN İLK FİRMALARDAN BİRİYİZ”

İş dünyasında en çabuk değişecek dinamiklerin başında toplantı, eğitim, seminer gibi aktiviteler var. Bu tip aktivitelerin sosyal mesafe nedeniyle bir süre için sadece dijital platformlarda gelecekte ise maliyet ve zaman nedeniyle ağırlıklı olarak dijital kanallarla yapılacağını öngörüyoruz. Biz Mapei Grup olarak bu süreçte online eğitime geçen ilk firmalardan biriyiz. Yaklaşık iki aydır İtalya ofisimiz çeşitli ürün grupları için profesyonellere özel webinar oturumları düzenliyor. Biz de Nisan ayı başından itibaren tüm seminerlerimizi webinar formatında yapmaya başladık, önümüzdeki hafta itibariyle bölgesel bayi toplantılarımızı online yapmaya başlıyoruz. Bunun yanı sıra mimari ofisler için yaptığımız Happy Hour etkinliğini de dijital platforma taşımak için çalışıyoruz. Dijital iletişim stratejimizi gündeme paralel olarak revize ettiğimiz şu dönemde sosyal medyada moral verici, pozitif mesajlar vermeye çalışıyoruz. Ayrıca #evdeMapei teması altında yayınladığımız Mapei ürünlerinin evde kullanımını anlatan kısa videolarla gündemle ilintili ürün iletişimi yapmaya devam ediyoruz.

İşin enteresan tarafı teknolojik imkanlara çok çabuk adapte olduğumuzu düşünüyorum, online toplantı ve eğitim platformlarına o kadar çabuk adapte olduk ki ve sanırım evden çalışmanın psikolojik etkisi ile de gün boyunca sürekli bu platformlar üzerinden toplantılar düzenliyoruz ve günümüz hep bilgisayar başında geçiyor. Sanırım içimizde evden çalıştığımız için daha çok çalışmalıyız psikolojisi var çünkü sonuçta aslında evden çalışmaya bu virüs öncesi bu kadarda yakın değildik. Sonuç olarak aslında gündüzleri online toplantılar ile geçiyor, diğer vakitlerde çok ağır olmayan spor faaliyetleri, tarih, ekonomi, politika üzerine kitaplar ve internet üzerinden dizi ve filmler ile geçiyor.”