MESA, ASLAN YAPI ve CABA’nın ortak imzasını taşıyan Mesa Cadde’de çalışmalar hızla devam ediyor. Çalışmalarına start verildiği daha ilk günden çok ses getiren proje birçok yönüyle öne çıkıyor. European Property Awards’da aldığı ödül ile başarısını taçlandıran projenin detaylarını, MESA Genel Müdürü, Yönetim Kurulu Üyesi Mert Boysanoğlu ile konuştuk. 

Mesa Cadde projesinin yatırım değeri hakkında bilgi verir misiniz?

MESA, ASLAN YAPI ve CABA’nın ortak imzasını taşıyan MESA CADDE projesinin toplam yatırım değeri; 450 milyon TL’nin üstündedir.

Projenin tasarımı ve yaşam kurgusunu öğrenebilir miyiz?

MESA CADDE; MESA, ASLAN YAPI ve CABA’nın güç birliğinden doğan sinerjiyi yansıtıyor. Tasarımda estetiğin, efektif kullanımın ve çevre dokusuyla uyumun buluştuğu bir proje. Ayrıca yaşam ile ticari alanların üzerinde bulunduğu Bağdat Caddesi ile etkileşime giren bir mimariye sahip olması ile bölgede fark yaratan bir proje niteliğinde.  

MESA CADDE’nin bu çok yönlü mimari başarısı, sınırları aştı ve European Property Awards’da aldığı ödül ile de taçlandırıldı. Proje mimarımız İki Desing Group’un kurucu ortağı Türkiye’nin en önemli mimarlarından Murat Kader’e de burada bir kez daha teşekkür ediyorum. Dolayısıyla projemizin yüksek standartları, en prestijli uluslararası gayrimenkul ödülleri arasında yer alan International Property Awards’un en önemli bölgesel kategorisi olarak kabul edilen European Property Awards (EPA) tarafından da tescil edildi. “Architecture Multiple Residence for Turkey – Çoklu Konut Mimarisi” kategorisinde büyük ödüle layık görüldü. MESA CADDE, Bağdat Caddesi’nde özgün tasarımı ve etkileyici adalar manzarasıyla bölgede hâkim ve dengeli bir yapıda.  İnteraktif ve yaşayan konut alanları, canlı avlusu ve ticari üniteleri ile caddeyle kusursuz bir biçimde bütünleşiyor. Mesa Cadde sakinleri, günlük ihtiyaçlarını karşılamak için Mesa Cadde'nin hemen altında yer alan mağaza, kafe, restoranların yer aldığı açık hava alışveriş merkezini ve cadde mağazalarını tercih edebilir. Tüm bu imkanlar Mesa Cadde sakinlerinin hayatlarını kolaylaştırırken Maltepeliler için de “Yeme & içme, gastronomi, hobi, eğlence, sanat” ağırlıklı sosyal buluşma noktası yaratacaktır. Mesa Cadde alışveriş merkezi boyut ve konsept olarak ‘’mahalle merkezi’’ kurgusu olan, avlu ve açık alan aktivitelerini öne çıkaran tasarımı ile insanların günlük ihtiyaçlarını hızlı ve kaliteli kurguda gidermelerine yönelik ürün ve hizmet seçenekleri sunmaktadır. 
Panoramik adalar manzarasına sahip MESA CADDE  6 ile 16 kat arası yükseklikteki dört konut bloğunda, 1+1’den 4+1’e kadar uzanan tipte 74 metrekare ile 220 metrekare arasında zengin daire çeşitliliği sunuyor. 

Adalar manzarasına karşı konumlanan projenin dış cephe tasarımında nasıl bir yol izlenecek? 

MESA CADDE projemizde modern yaşam alanları yaratılmasına imkan sağlayan, öncelikli malzeme seçim kriterimiz olan sürdürülebilir malzeme seçeneklerinden büyük boy seramik boyutları ve organik mantolama yöntemleri ile adalar manzarasına ve çevresine uyumlu sürekli kütleler yaratarak cephe tasarımını oluşturacağız.
Yeni fikirlerin uygulanmasına ve inşaat teknolojilerine yeni bir bakış kazandıran, çevreye duyarlı bir teknoloji ile üretilen seramik malzeme hafif olmasının yanı sıra kolay ve hızlı uygulanabilmesi, ateşe tamamen dayanıklı, alev almaz ve yanmaz nitelikte olması, hijyenik olması, bakterilere, küfe ve mantara karşı dayanımı, düzgün yüzeyi ile kir tutmayan bir yapıya sahip olması gibi sağladığı rakipsiz avantajlarla birlikte malzeme seçimimizi seramikten yana kullanmamızı sağlamıştır. Diğer bir sürdürülebilir malzeme seçeneği olan organik mantolamanın da kolay ve hızlı uygulanabilmesi, iç hava kalitesine katkısı ve yangın dayananımı ile çevre dostu olması, enerji etkin kullanıma imkan sağlayan cephe malzemesi olması avantajları ile birlikte çevresel uyum içerisinde olması tercih sebebimiz olmuştur.