YELİZ YİRMİBEŞ LALE - XYPEX’in Türkiye Lisanslı Üreticisi ve de Türkiye, Ortadoğu ve Orta Asya distribütörü olan Topsit A.Ş. kaliteli çözümleriyle öne çıkan isimler arasında. 

“BETON ÜRETİLİRKEN SU GEÇİRGENLİĞİNİ ÖNLEYİCİ KALICI TEDBİRLER ALINMALI”

Su yalıtımı konusundaki tecrübesiyle bugüne kadar birçok önemli projeye çözüm sunan Topsit A.Ş.’nin Diş İlişkiler ve Operasyon Müdürü Ebru Sönmez, su yalıtımın önemine işaret ediyor. Özellikle bir deprem ülkesi olan ülkemizde yapıların sağlıklı ve güçlü olmasında su yalıtımın önemine dikkat çeken Sönmez, deprem deyince ilk akla gelenin dayanıklılık konusu olduğunu, beton dayanıklılığı deyince ise ilk akla gelenin beton dayanımı ve korozyon olduğunu söylüyor. Korozyonun betonun içine girmesinin istenmediği su ve kimyasalların demir donatıyı paslandırması çürütmesi olarak özetlenebildiğini ifade eden Sönmez, beton üretilirken mutlaka su geçirgenliğini önleyici kalıcı tedbirlerin alınması gerektiğini vurguluyor. Sönmez, betonun hizmet ömrü süresince işlevini sürdürecek ürünlerin kullanımının çok önemli olduğunun altını çiziyor.

Xypex’in üç ana grubu ile müşterilerine hizmet veren Topsit A.Ş. markanın sürme, katkı ve tamir tıkama ürün grubu yüksek performansı ile öne çıkıyor. 
Sürme malzemeler olan Xypex Concentrate ve Xypex Modified; mevcut, bitmiş ve eski yapılarda tercih ediliyor. Markanın yoğun olarak tercih edilen ürünleri katkı tipi olan Katkı Xypex Admix C-1000 ve Admix C-1000 NF isimli ürünler. Beton üretilirken karışıma eklenen katkı ürünler, betonun direkt olarak su geçirimsiz vasfına sahip olmasını sağlayarak avantaj sunuyor. Betonun tüm kapiler boşluklarında kristal üretimini sağlayarak, dolaylı olarak betonun dayanımını da artırıyor. 
XYPEX’in bir diğer önemli ürünü ise büzülme yapmayan ve çabuk priz alan tamir tıkama ürünü Xypex Patch’n Plug. Betonda yerleştirmeye bağlı meydana gelebilecek segregasyon, soğuk derz, peteklenme gibi kusurları tamir eden Xypex Patch’n Plug, kılcal çatlakları tie-rod deliklerini tıkamakta kullanılıyor.