İklimlendirme sektöründe satışa sunduğu doğa dostu ürünleriyle sektöre öncülük eden DemirDöküm, MaxiAir ısı pompası ailesinin yeni üyesi MaxiAir Plus Mono'yu satışa sundu.

YENİLENEBİLİR ENERJİ HEDEFLERİNİ PAYLAŞTI

Kışın düşük, yazın yüksek sıcaklıkta en ideal ısı konforunu minimum enerji tüketimi ile sunmak için geliştirilen yeni ürününü iş ortaklarına çevrimiçi bir toplantıyla tanıtan firma, yenilenebilir enerji trendleriyle şirketin bu alandaki hedeflerini paylaştı.

Tanıtım toplantısı, Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Atan, Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erol Kayaoğlu ve Sabancı Üniversitesi EDU Eğitim Ortağı Aykut Yalçın’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

"AVRUPA TRENDLERİNE HIZLA ADAPTE OLUYORUZ"

Gezegenin sürdürülebilir geleceği açısından gelecek 30 sene içinde sıfır karbon hedefi belirleyen Avrupa Yeşil Mutabakat Çağrısı'na uygun olarak; sanayiden tarıma, iklimlendirmeden enerjiye kadar tüm sektörlerin karbonsuz bir strateji kabul etmesi gerektiğinin altını çizen Ufuk Aktan, iklim değişikliği ile mücadele çerçevesindeki anlaşmalarla 2030'a kadar karbon emisyonunda yüzde 55'lik bir düşüşün hedeflendiğini, Paris Anlaşması ile 2050'de AB'de hedefin sıfır karbon olduğunu belirtti.

Söz konusu taahhütlerin, anlaşmaların sektörleri için büyük öneme sahip olduğuna dikkati çeken Atan, "Önümüzdeki süreçte kabul edilen anlaşmalar gereği AB ülkeleri ile yapılacak ticarette bu hedeflere uyum sağlamamız gerekecek. Bakanlığımız, uyum çalışmalarıyla ilgili süreci başlatmış durumda. Çevre odaklı kanun değişikliklerine sektör olarak aşinayız. Bunun bir benzer örneğini de 2018 yılında ErP geçişinde yaşadık. Türkiye, Avrupa trendlerini çok yakından takip ediyor ve hızlı adaptasyon sağlıyor" diye konuştu.

"İKLİM NÖTR EKONOMİYE GEÇİŞTE SEKTÖRÜ YÖNLENDİRECEK"

Mutabakatla enerji verimli ürünlerin gerek üretici gerekse son kullanıcı tarafında teşvikinin öngörüldüğünü kaydeden Atan, ısı pompası pazarının öneminin artacağının öngörüldüğünü, söz konusu ürünlerin temiz bir enerjiye sahip ve yüksek verimli cihazlar olması hasebiyle iklim nötr ekonomiye geçişte sektörü yönlendireceğinin altını çizdi.

"TEK CİHAZLA 3 İHTİYACI BİRDEN KARŞILIYOR"

Koronavirüs ile birlikte tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sağlığa ve çevreye olan hassasiyetin arttığını dile getiren Atan, bu doğrultuda söz konusu süreçte müstakil ve bahçeli evlere yönelik talebin artmasıyla çevreci, verimli ve konforu karşılayan ısı pompası ürününün önemine vurgu yaptı.

Isıtma, soğutma ve sıcak su kullanım gereksinimini tek cihazla çözüm sunan ürünün kullanıcıların hayatını büyük ölçüde kolaylaştırdığını kaydeden Atan, "5 birim ısı enerjisi elde etmek için 4 birim enerjiyi havadan kullanan ve yalnızca 1 birim elektrik enerjisi kullanarak doğaya zararlı etkiyi minimuma indiren ısı pompaları, üst düzey sağladığı enerji tasarrufuyla da tüketici bütçesine destek oluyor." dedi.

"TÜRKİYE PAZARINDA CİDDİ BİR FIRSAT VAR"

Gezegenin sürdürülebilir geleceği adına yüksek verim ve enerji tasarrufu sağlayan ürünün geliştirilmesi için firmalarının son 5 yıldır önemli çalışmalar yürüttüğünü aktaran Erol Kayaoğlu ise, Avrupa ısı pompası pazarının 5 yılda 4 kat büyüdüğüne, pazarın 800 bin adet seviyesine ulaştığına dikkat çekti.

Almanya ve Fransa'nın öncü ülkeler arasında yer aldığını, söz konusu ülkelerde yıllık 150 bin bandında ürün satışı yapıldığını dile getiren Kayaoğlu, Türkiye ile kıyaslanabilecek iklim ve pazar büyüklüğüne sahip olan İspanya'da ise satışların 2020 yılında 7 kat büyüyerek 35 bin adede çıktığını söyledi.

Yakın gelecekte uygulanmaya başlayacak uyum çalışmalarıyla beraber yenilenebilir teknoloji pazarının çok ciddi büyümesini ve İspanya seviyelerine gelmesini beklediklerini ifade eden Kayaoğlu, "Nüfus potansiyelini düşünürsek Türkiye'de ısı pompası pazarında ciddi fırsat var." şeklinde konuştu.