Isomat Yapı Kimyasalları’nın kristalize ürün grubunun Türkiye distribütörü olan Dekson Dış Ticaret A.Ş.’nin, hizmet verdiği alanlardan biri de havuz projeleri. 

Dekson Dış Ticaret A.Ş. Kurucusu Kamil Melhemci, havuzları yapım yöntemlerine göre sınıflandırıp ayrı ayrı sistemler ile yalıtılmalarında fayda olduğunu belirtiyor.  Askıda olan havuzlarda yapısal hareketlerin daha fazla olabileceğini öngören Melhemci, Isomat firmasının Isoflex poliüretan veya Aquamat süper elastik sistemleri ile hareket edilmesinin faydalı olacağını vurguluyor. Aquamat serisi ile toprak zemine oturan havuzlarda başarılı sonuçlar alınabildiğini ifade eden Melhemci, özellikle toprak zemine oturan havuzlarda dışarıdan gelebilecek su sızıntılarına karşı, havuz betonarme uygulaması sırasında Aquamat Admix kristalize esaslı ürünün kullanılmasını da tavsiye ediyor.

Aquamat Admix ürünleriyle kristalize uygulama yaptıkları birçok projenin açık veya kapalı havuzlarında da çalışmalar yaptıklarını aktaran Melhemci; bu havuzlara, Isomat firmasının Isoflex poliüretan veya Aquamat serisi çimento akrilik esaslı ürünleriyle uygulamalar yaptıklarını aktarıyor. Melhemci, bu çalışmalardan birinin de Çerkezköy Yarı Olimpik Yüzme Havuzu projesi olduğunu dile getiriyor. 

HAVUZ BETONARMESİNİ KORUMADA SU YALITIMI ÖNEMLİ

Havuzlar için su yalıtımının iki yönde önemi olduğunu belirten Melhemci, birincisinin içerisinde bulunacak olan basınçlı suyun havuz içerisinde tutulabilmesi olduğunu aktarıyor. Bu durumda havuz kimyasalları ve klor gibi maddelere dayanıklı sistemlerin tercih edilmesinin önemli olduğunu dile getiren Melhemci, aynı zamanda üzerine seramik ve benzeri uygulamaların yapılabileceği sistemler tercih edilmesi gerektiğini kaydediyor. 

İkincisinin ise toprak alana oturan havuzlarda dışarıdan gelebilecek su ve nemin engellenmesi amacıyla yapılması gereken yalıtım olduğunu açıklayan Melhemci, aksi takdirde negatif yönden gelebilmesi muhtemel olan su ve nemin, havuz içerisine pozitif yönden yapılmış olan izolasyona ters yönden etki edeceğinin ve zamanla ayrışmalara sebep olacağının altını çiziyor. Melhemci, havuz betonarmesini koruma amacıyla da bu uygulamanın önem taşıdığını sözlerine ekliyor. 

Distribütörü oldukları ISOMAT ürünleriyle oldukça geniş bir yelpazede hizmet sunduklarını belirten Melhemci, İsomat’ın yüksek teknoloji ile üretilen kristalize su yalıtım grubu ürünlerinin kendi işlerinin ana teması olduğunu aktararak, bu bağlamda yapıların toprak altında kalan kısımlarında hem su geçişi hem de korozyonu önleyebilen ürünler üzerine faaliyet gösterdiklerini açıklıyor.