Bilgi ve tecrübesi ile öne çıkan Deka Mühendislik, geniş ürün gamı ile yangına karşı güvenli çözümler sunuyor. Yangın söndürme sistemleri, yangın algılama sistemleri, kapalı devre kamera sistemleri, FM-200 gazlı otomatik söndürme sistemleri, CO2 gazlı otomatik söndürme sistemleri, NYTRARGON® gazlı otomatik söndürme sistemleri, köpüklü söndürme sistemlerinin dizaynı ve kurulumu, sprinkler sistemlerinin dizaynı ve kurulumu, yangın dolabı sistemleri, çevre hidrant sistemlerinin dizaynı ve kurulumunun yanı sıra portatif söndürücülerin imalatı, satışı, bakımı ve dolumu, muhtelif yangın sistem ve yangınla mücadele malzemeleri satışı gerçekleştiren firma bugüne kadar birçok önemli projede tercih edildi. 
Dünyadaki en son teknolojleri yakından takip ederek müşterilerine doğru çözümler sunmaya odaklanan markanın en önemli ürünlerinden biri de su sisi sistemleri. 

Yangınla mücadelede kullanılan en eski ve en yaygın söndürücü sistemi olan su, yüksek ısı soğutma kapasitesi ile buharlaşma ısısı nedeniyle önemli bir söndürücü özelliğine sahip. Klasik sulu söndürme sistemlerinde, büyük damlalar ve düşük soğutma yüzeyleri nedeniyle çok miktarda su gereksinimi ve söndürülecek malzemenin sudan etkilenmesi gibi dezavantajlar yaşanıyorken sus sisi özellikleri ile bu sorunların da önüne geçerek daha verimli bir çözüm sunuyor. 
Öncelikle su sisi uygulamaları, klasik sulu söndürme sistemlerine göre çok az miktarda su gereksinim duyuyor. Sprinkler sisteminde 1 lt su ile 2 m2’lik bir koruma yüzeyi oluşturabilirken su sisi uygulamasında, 1 lt su ile 200 m2’lik bir koruma yüzeyi oluşturularak daha geniş bir alanda etkili olunabiliyor. Ayrıca su sisi uygulamalarında 85-200 bar basınçlandıran su özel nozullar ile pulverize edilirek yüksek hızda boşaltılıyor. 

SU SİSİ İLE YANGINA KARŞI EKOLOJİK ÇÖZÜM

Su sisi söndürme sisteminin en önemli avantajlarından biri ekonomik söndürücü maliyeti ve test edilebilirlik özelliğidir. Ekolojik söndürme maddesinden oluşan su sisi, insan bulunan ortamlarda güvenle kullanılabildiği gibi oksijen seviyesini de düşürmemesi ile öne çıkıyor. Elektrik iletmeyen (de-iyonize) su sisi, yanıcı sıvılarda etkin söndürme sağlar.  Açık alanlarda ve lokal alanlarda uygulanabilen su sisi, radyant ısı transferini absorbe ederek yangının diğer mahallere taşınmasını engellemektedir. Yangın ürünü zehirli gazların, suda çözünerek zararsız hale gelmesini sağlayan su sisi çalışma ofislerimde, otel odalarında, restaurant ve mutfaklarda, fırın ve pişirme sistemlerinde, tünellerde, arşivlerde, kimyasal ürün depolarında, yanıcı ve parlayıcı sıvılarda ve yangından korunmak istenen diğer tüm yaşam mahallerinde kullanılabilmektedir