Gayrimenkul sektöründeki 41 yllık geçmişinde İstanbul'un pek çok yerinde on binlerce konut üreten DAP Yapı, artan maliyetler nedeniyle zor bir dönemden geçen inşaat sektöründe yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Milliyet Gazetesi'nden Duygu Erdoğan'ın sorularını yanıtlayan DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Çekmeköy Ormanköy projelerinin iki-üç ay içinde teslimlerine başlayacaklarını söyledi. Nişantaşı Koru projelerinin son sürat devam ettiğini belirten Yılmaz, "Levent'te yaklaşık bin konut gerçekleştireceğiz. Hem proje çalışmaları, hem talep toplama süreci sürüyor. İzmir Çeşme'de hazırlıklarını yaptığımız projemiz var. Beykoz’un plan süreçlerini takip ediyoruz. Oradaki projemizin tasarımları devam ediyor. Pendik’te büyük bir projemiz var, hazırlıklarımızı yapıyoruz. Arazi geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Yurt içinde ve yurt dışında birçok bölgede var" dedi.



 

DOSİDER YÖNETİM KURULU ANKARA'DA ISITMA SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİNİ GÖRÜŞTÜ DOSİDER YÖNETİM KURULU ANKARA'DA ISITMA SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİNİ GÖRÜŞTÜ

DAP YAPI LEVENT PROJESİNE REKOR BAŞVURU!

Bu arada talep toplama süreci devam eden DAP Yapı Levent projesine, konumu ve sunduğu ayrıcalıkları nedeniyle rekor sayıda başvuru yapıldı. DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, DAP Yapı Levent projesindeki 103 bin metrekare arazinin 53 bin metrekarelik bölümünde konut projesi yapacaklarını, geriye kalan 50 bin metrekareyi ise yeşil alan ve okul olarak değerlendireceklerini belirtti. Söz konusu alana 1000 bağımsız birim inşa edilmesi planlanan projeye 82 bin ön talep alındığı öğrenildi. Yılmaz, projenin hem konumu hem de yeşil alanları ile ön plana çıkacağını belirtirken, üç futbol sahası büyüklüğünde yeşil alana sahip olunacağını, geniş bahçe, teras ve balkonlar, yüksek tavanlı salonlar, özel sosyal donatılar ve 50 dönüm koru alanının yer alacağını belirtti. Projenin aynı zamanda konumuyla da dikkat çekici bir lokasyonda bulunduğunu belirten Yılmaz, Büyükdere Caddesi, Levent, Etiler, Şişli gibi köklü semtlerin kesişme noktasında yer alan projenin Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün merkezinde olmasının da tercih edilmesi konusunda ön plana çıktığını söyledi. 

"BİRKAÇ YIL İÇİNDE KONUT ALMAK BELKİ DE LÜKS OLACAK"

Rusya-Ukrayna kriziyle daha da artan emtia ve ham madde fiyatlarının sektöre etkilerini de değerlendiren DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "2020'nin altıncı ayında demir 3 bin 200 lira; şu anda demir 17 bine geldi. Muazzam bir artış. Betonu 163 liraya alıyorduk en son 800 liralara çıktı. Ahşabın plakası 230 liraydı 1200 liraya geldi. Cam aynı. 30 liraya aldığımız seramik 180 lira. Bu durumda biz yine de işimizi en iyisiyle yapıyoruz. Daha az etkilenmek için birincisi, projeyi satışa çıkardığımızda mümkünse tüm malzeme ihalelerini en hızlı şekilde yapıyoruz, bütün ürünleri bağlıyoruz. Daha önce sizlerle yaptığımız bir basın toplantısında ‘bir yıl sonra metrekaresi 28-30 binin altında konut olmayacak’ demiştim. Dediğime Türkiye 3-4 ayda geldi. Emtia fiyatları dünyada bu şekilde artarken, belli fiyatların altına konut üretmek mümkün olmuyor. Şu anda üretilen tüm konutlar fırsat. Dünyada emtia fiyatları nerede duracak bilmiyoruz. Bu bile çok şişkin, geri geleceğini zannetmiyorum. Alıcı için her konut bir olanak. Arz oldukça azaldı. Birkaç yıl içinde konut almak belki de lüks olacak".