Daikin Türkiye, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından hazırlanan "Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması"nda 152’inci sırada yer aldı. Kendi enerjisini üreterek çevreci üretim anlayışıyla dikkat çeken Daikin, ayrıca Ar-Ge çalışmalarıyla enerji verimliliği yüksek ürünler geliştiriyor. 

10 YILDA 14 KAT BÜYÜDÜ 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Daikin Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hasan Önder, “Hayata geçirdiğimiz Ar-Ge ve inovasyon çalışmaları neticesinde hem sektöre öncülük ediyor hem de tüketicileri enerji verimliliği yüksek ürünlerle buluşturuyoruz. Daikin, 2011 yılından beri Türkiye’de doğrudan yatırımcı olarak faaliyet gösteriyor. Bu süreden beri 14 kat büyüme gösterdik. Bu büyümemizin arkasında enerji verimliliği yüksek cihazlara artan ilgi yer alıyor. 2020 mali yılını 2 milyar 800 milyon TL ciro ile kapattık. Daikin Türkiye olarak 2011 yılında hedefimizi 1 milyar TL’yi aşan ciro ve bin kişinin üzerinden istihdam olarak belirlemiştik. 10 yıl içerisinde ciromuzu 2 milyon 800 milyon TL’ye ulaştırmayı başardık. İstihdam rakamımızı ise 1550 kişiye çıkardık. 2021 yılı sonunda ise yıllık ciromuzu 4 milyar TL’ye ulaştırmayı hedefliyoruz. İstihdam rakamımızı ise 2025 yılına kadar 2 bin 500 kişi olarak belirledik. Hedeflerimize ulaşabilmek için tüm gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 


KENDİ ENERJİSİYLE ÇEVRECİ ÜRETİM YAPIYOR 

Önder, Daikin’in çevreci üretim anlayışıyla ilgili bilgiler verdi ve güneş enerji santralinin sağladığı faydaları anlattı. Önder, “Daikin olarak hem üretim maliyetlerimizdeki enerji girdisini kontrol etmek hem de yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanmak adına Sakarya’daki fabrikamıza güneş enerji santrali kurduk. Bu projenin faydalarını salgın döneminde gördük. Yatırım maliyeti 3 milyon dolar olan bu proje ile Daikin kendi enerjisini üretmeye başladı. Ayrıca enerji maliyetleri konusunda önemli oranda tasarruf sağladı. En önemlisi de çevreye duyarlı üretim anlayışını hayata geçirmiş oldu. Daikin olarak üretim, loistik, satış gibi tüm aşamalarda sıfır karbon emisyonunu hedefliyoruz. Güneş enerji santrali projesi sayesinde 30 bin 644 ağacın kurtarılmasını sağladık” dedi. (AA)