Eğitim çalışmalarıyla yeni neslin eğitimine katkı sağlayan Daikin, 13 Kasım Salı tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerine ‘Enerji Verimli İklimlendirme Sistemleri’ başlığı altında bir eğitim verdi. Dinleyicileri iklimlendirme sektörü ve HVAC ürünleri hakkında bilgilendiren Daikin Türkiye Isıtma Departmanı Bölge Müdürü Arslan Çağlayan Gürel, iklimlendirme sektörünün yeni trendlerine değindi. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde yer alan Taşkışla Kampüsü Profesörü Doktor Nezih Eldem Konferans Salonu’nda yapılan faaliyete 100’e yakın mimarlık öğrencisi katıldı.

TÜRKİYE’NİN EMİSYON HEDEFLERİ KONUŞULDU

Enerji verimliliğinde dünyadaki son gelişmelere değinen Gürel, Avrupa Birliği’nin emisyon hedeflerinin yanı sıra Türkiye’nin emisyon hedefleri ve alınan aksiyonlar hakkında açıklamalarda bulundu. İklimlendirme çeşitleri, yapılarda iklimlendirme sistemlerinin seçim kriterleri, iklimlendirme sistemleri uygulama detayları gibi önemli konulara değinen Gürel, mekanik uygulama ile mimari çalışmanın öneminin altını çizdi.

HYBRİD ALTHERMA ISI POMPASI YAPAY ZEKASIYLA FARK YARATIYOR

Küresel ısınmanın sonuçlarına işaret eden Gürel, ‘yeşil bina’ veya ‘yeşil sertifikalı bina’nın gerekliliğine işaret etti. Bu alanda iklimlendirmenin önemi ve buna bağlı olarak yapılabilecek mekanik uygulamalar hakkında da bilgi veren Gürel, Daikin bünyesinde bulunan ve mimari açıdan fark yaratabilecek ürünlerden de söz etti. Renovasyon projelerinde kullanılan ‘invisible VRV’, yapay zekası ile fark yaratan doğalgaz ve elektrik enerjilerini beraber kullanabilen ‘Hybrid Altherma Isı Pompası’, küçük boyutları ile standart mutfak dolabına bile sığabilen ‘Daikin NDJ’ kombi, katılımcıların büyük ilgisini çekti.
Geleceğin mimarlarına çalışma hayatlarında karşılaşacakları mekanik uygulamalar hakkında detaylı bilgiler veren Gürel, mevcut projeler üzerinden olumlu ve olumuz uygulama örnekleri ile sunumunu tamamlayarak, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.