Çevreci buluşları ve stratejileriyle iklimlendirme sektörüne öncülük eden Daikin, iklim krizi ile gelen çevre sorunları ve sağlıksız hava koşullarına dikkat çekmek adına 8 Haziran’da uçurtma şenliği düzenledi.

DÜNYADA VE TÜRKİYE BİRÇOK PROJE GERÇEKLEŞTİRİYOR

”Havada Daikin Var” sloganıyla Caddebostan Etkinlik Alanı’nda düzenlenen etkinlikte, küçük çocuklar kadar yetişkinlerin de uçurtma keyfi yaparken, katılımcılar, yaşanabilir bir dünya ve temiz hava için uçurtmalarını gökyüzünde uçurdular.

Marka, sürdürülebilir bir çevre için dünyada ve Türkiye’de bir çok projeye imza atıyor. 

Türkiye’nin ilk “Sıfır Atık” şirketleri arasında yer alıyor, “GES” pojesiyle solar enerjili üretime geçen ve fabrikasında güneş panellerinden elektrik elde ediyor, “ısı pompası” gibi çevreci ürünleriyle dikkati çekiyor.

"İNSANA DEĞER ÇEVREDEN BAŞLAR DİYORUZ"

Daikin Türkiye Ceo’su Hasan Önder, “GES projesini markamızın kurum kültürünün önemli bir parçası olan çevre misyonu ve yenilenebilir enerji kaynaklarına olan bağlılığının bir göstergesi olarak görüyoruz. İnsana değer, çevreden başlar mottosuyla hareket ediyoruz. Özellikle çocukların kendi geleceklerine sahip çıkması için çalışmalarımız sürüyor ve ‘Temiz Hava Elçileri’ projemizle de bu alanda da fark yaratacağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÇEVRE VİZYONU 2050" ODAĞINDA İLERLİYOR  

Bilindiği gibi, 2015 yılında imzalanan ve bu yüzyılın ikinci yarısı için sera gazı emisyonlarının net sıfıra düşürülmesi ve küresel ısınmayı endüstri öncesi seviyelere kıyasla 2⁰C’den daha az ile sınırlama hedeflerini içeren Paris Anlaşması’na paralel, firma bu kapsamda sera gazı emisyonlarını 2050 yılına kadar net sıfıra düşürme hedefiyle, 2018 yılında Çevre Vizyonu 2050’yi hayata geçirmişti.

Bu bağlamda sera gazı emisyonlarının net sıfıra düşürülmesiyle güvenli ve sağlıklı bir ortam sunmayı amaçlayan marka, bu hedeflere ulaşmak için orta vadeli 2030 hedeflerini formüle ederek Fusion Stratejik Yönetim Planı’na dahil etmişti.

IOT VE YAPAY ZEKA KULLANILIYOR

Bu çerçevede ilerleyen firma, eylem planları halinde önlemler alıyor ve uygulamaya koyuyor. Bu uygulamaların en önemlilerinden biri de iklimlendirme sektöründe kullanılan ve çevreye zarar veren gazlar yerine R32 gazın tüm sektörde kullanılması için bu gazın patentlerini ücretsiz olarak tüm üretici firmalar vermiş olmasıdır. Çevreci buluşları ve yaklaşımıyla sektörün standartlarını belirleyen firma, çevre raporu yayımladı.

Çevre Vizyonu 2050 temasına vurgu yapılan raporda, işletmelerin tüm değer zincirinde toplum üzerindeki etkilerinin değerlendirilmesi, sürdürülebilir kalkınma hedefleri, ürünlerle söz konusu vizyona katkı gibi konularla ilgili gelişmeler bulunuyor.

Gün geçtikçe büyüyen küresel çevre sorunlarının uzun vadede çözümüne katkıda bulunmak hedefiyle hazırlanan Çevre Vizyonu 2050, IoT, yapay zeka ve açık çözümler kullanarak dünyanın hava çözümü ihtiyaçlarını karşılarken, güvenli ve sağlıklı bir çevre sunmayı ve aynı zamanda küresel çevre sorunlarının da çözümüne katkıda bulunmayı amaçlıyor.