WWF (Dünya Doğayı Koruma Vakfı)’nın doğal alanların ve türlerin yok oluşuna, iklim krizine dikkat çekmek amacıyla her yıl Mart ayının son cumartesi günü dünya kamuoyuna çağrıda bulunarak gerçekleştirdiği küresel bir etkinlik olan “Dünya Saati”, bu yıl tüm dünyada, 27 Mart Cumartesi akşamı 20.30-21.30 saatleri arasında yapıldı. Ülkemizde, WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı)’nın öncülük ettiği “Dünya Saati” etkinliğine ‘elçi’ sponsor olarak destek veren Daikin, bu konuda farkındalık yaratmaya devam edecek. 
2030 yılında, iklim krizine dirençli bir gelecek için küresel sıcaklık artışını 1.5°C eşiğinde tutarak biyolojik çeşitliliğin devamına ve iklim krizine farkındalık yaratabilmeyi amaçlayan kampanya ile bireyler 1 saat boyunca evlerinin ışıklarını kapatarak ve sosyal medyayı takip ederek Dünya Saati’ne katılabilecek. Dünya Saati’ne www.dunyasaati.org adresi üzerinden kayıt yaparak katılım sağlanabildi.
WWF’in 2007’den bu yana dünya çapında yürütmekte olduğu ve dünyanın en büyük çevre hareketi olarak kabul edilen “Dünya Saati” kampanyasına bu yıl ‘elçi’ sponsor olarak destek veren Daikin, iklimlendirme sektörünün çevre konusundaki savunucusu olarak biliniyor. Çevreye uygun geliştirdiği teknolojiler, ücretsiz olarak kullanıma açtığı patentlerle küresel ısınma konusunda büyük bir hassasiyet gösteren Daikin, bu büyük organizasyonda ‘elçi’ olmaktan gurur duyuyor. 

ÇEVRE VİZYONU 2050'Yİ HAYATA GEÇİRDİ 

Bilindiği gibi, 2015 yılında imzalanan ve bu yüzyılın ikinci yarısı için sera gazı emisyonlarının net sıfıra düşürülmesi ve küresel ısınmayı endüstri öncesi seviyelere kıyasla 2⁰C’den daha az ile sınırlama hedeflerini içeren Paris Anlaşması’na paralel olarak Daikin de sera gazı emisyonlarını 2050 yılına kadar net sıfıra düşürme hedefiyle 2018 yılında Çevre Vizyonu 2050’yi hayata geçirmişti. Bu bağlamda sera gazı emisyonlarının net sıfıra düşürülmesini; güvenli ve sağlıklı bir ortam sunmayı amaçlayan Daikin, bu hedeflere ulaşmak için orta vadeli 2030 hedeflerini formüle ederek ‘Fusion Stratejik Yönetim Planı’na dahil etmişti. Bu çerçevede ilerleyen Daikin, eylem planları halinde önlemler alıyor ve uygulamaya koyuyor. Bu uygulamaların en önemlilerinden biri de iklimlendirme sektöründe kullanılan ve çevreye zarar veren gazlar yerine R32 gazın tüm sektörde kullanılması için bu gazın patentlerini ücretsiz olarak tüm üretici firmalar vermiş olmasıdır.