MAPEİ TÜM DÜNYADA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR MAPEİ TÜM DÜNYADA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Çevreci misyonunu her fırsatta vurgulauyan Daikin Industries Ltd., CDP tarafından “İklim Değişikliği Önlemlerinde Gelişmiş Küresel Şirket” seçilerek bu alandaki felsefesini küresel anlamda tescilledi.

Söz konusu ödülle firma, şirketler ve yerel yönetimler için global bağlamda çevresel bilgi açıklama sistemi işleten kâr amacı gütmeyen global bir kuruluş olan CDP tarafından düzenlenen “İklim Değişikliği A Listesi”ne dahil edildi.

EN İYİ 200 GLOBAL FİRMAYI BELİRLEDİ

Çevresel konulara yüksek ilgi gösteren global kurumsal yatırımcılardan gelen bilgi talepleri çerçevesinde çeşitli firmalardan ve yerel yönetimlerden iklim değişikliği, su güvenliği ve orman koruma gibi çevresel konularda bilgi vermelerini teşvik eden ve bu bilgileri derleyen CDP, kâr amacı gütmeyen küresel bir kuruluş.

CDP, büyük global şirketlerin çevresel faaliyetleri ile ilgili bilgileri topluyor, analiz ediyor ve değerlendiriyor. Değerlendirmeler neticesinde her sene iklim değişikliği girişimleri ve bilgi açıklığı açısından en seçkin şirketleri “İklim Değişikliği A Listesi” için seçiyor. Bu mali yıl için 12 bin adet şirketi değerlendiren kuruluş, 55 Japon şirketi de dahil olmak üzere en iyi 200 global şirketi seçti.

ÇEVRE VİZYONU 2050 İLE HEDEFLERİNİ BELİRLEDİ

Dünyada hem klima hem de soğutucu üreten tek firma olan Daikin, dünya genelinde çevre teknolojilerini kullanan ürün ve hizmetler sunmasıyla tanınıyor. İklimlendirmenin en temel işi, ekonomik kalkınmaya katkı sağlayan sosyal altyapının bir parçası olarak insanların sağlığını ve üretkenliğini iyileştirmeye yardım etmektir. Ancak iklimlendirmenin yaygın kullanımı, global ısınmayı etkileyen elektrik enerjisi tüketimini de artırır.

Marka, inovatif çalışmaları ile hem bu ürünlerin iklim değişikliği üstündeki etkisini azaltırken hem de ticari büyümeyi teşvik etmek için 2050 senesinde şirket faaliyetlerinden kaynaklanan net sıfır sera gazı emisyonunu amaçlayan “Çevre Vizyonu 2050”yi oluşturmuş bir firma olarak dikkat çekiyor.

BÜTÜNSEL BİR DEĞER ZİNCİRİ YÖNETİMİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Şirket bu hedefe ulaşmak için temel olarak 2019 mali senesini başlangıç olarak kabul edip, her sene “ortalama (BAU)” emisyonlarını karşılaştırarak 2030 için yüzde 50'lik bir ara hedef belirledi. Şirket, imalat aşamasında alınan önlemlere ve çevre duyarlılığı olan ürünlerin geliştirilip, artırılmasına ilave olarak piyasada soğutucu geri kazanım ve iyileştirme dahil olmak üzere bütünsel bir değer zinciri yönetimini de gerçekleştiriyor.

Daikin, söz konusu yeni ödülün de verdiği motivasyon ile dünya genelinde konforlu iklimlendirme sağlamaya ve karbondan arındırılmış bir toplumun oluşturulmasına katkıda bulunmayı sürdürecek.