Gürbağ Prefabrik’in geçmişten günümüze çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

Ankara merkezli Gürbağ Grup firmalarından olan Gürbağ Prefabrik, 1997 yılında Şanlıurfa’daki tesisleri ile faaliyetine başlayarak 55.000 metrekarelik bir arazi üzerinde 16.000 metrekarelik kapalı alanda prefabrik yapı elemanları üretimi konusunda hizmet vermektedir. Gürbağ Prefabrik, 100.000 m3/yıl üretim kapasitesine sahip olup, bu vizyonla şu ana kadar yapılan iş hacmi 3.750.000 metrekare kapalı alana ulaşmıştır. Bunlar arasında kongre merkezleri, alışveriş merkezleri, stadyum ve kapalı spor salonu kompleksleri, depolar, antrepolar ve büyük ölçekli sanayi yapıları bulunmaktadır. Gürbağ Prefabrik olarak Şanlıurfa’daki tesislerimizde deneyimli teknik kadromuz, güçlü makine parkı ve ekipmanlarımızla Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgesindeki yatırımcılara hizmet vermekteyiz. Üretimde en uygun malzeme ve tekniklerin uygulanmasını prensip edinen ve kalite üretmeyi hedefleyen Gürbağ Prefabrik, Türkiye Prefabrik Birliği üyesi olup  TSE K 118,  İSO 9001:2015, TS EN 13225:2013, TS EN 206:2013 Belgelerine sahiptir. Gürbağ Prefabrik; öngermeli prefabrik karkas elemanları, izolasyonlu ve izolasyonsuz prefabrik cephe panelleri, öngermeli köprü kirişleri, altyapı ve peyzaj elemanları, emniyet bariyerleri, güvenlik elemanları üretimi konusunda hizmet vermektedir.

Bugün üretimde ulaştığınız güç nedir? Çözümleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Bugün itibari ile ülkemizde prefabrik sektöründe faaliyet gösteren firmalar içinde, teknik yapı ve üretim kapasitesi olarak hacim büyüklüğü bilinen ve yatırımcılar tarafından bölgemizde tercih edilen bir firma gücüne sahip durumundayız.  

Korona virüsün iş hayatına etkisi oldu. Firmanız bu süreci nasıl yönetti?

Bilindiği üzere Korona virüs (COVID-19) salgını tüm dünyanın odak noktası haline geldi. Kısa sürede küresel salgına dönüşen Korona virüs, ekonomi ve iş çevrelerinde hızlı bir adaptasyon sürecini beraberinde getirdi. Tüm dünyada insanlar, sosyal izolasyon ve karantina gibi tedbirler alırken biz de Gürbağ Prefabrik olarak, çalışma ortamlarımızda virüse karşı hızlı ve yenilikçi uygulamaları hayata geçirdik.  Süreç boyunca uygulanabilecek kriz planı ve iş birimlerinin evden çalışma planı başlıklarının yanında personelimizin motivasyonu artıran, evden çalışanlar için verimliliği artıracak yöntemler, fabrika ya da saha çalışanlarının uygulaması gerekenler başlıklarıyla süreci yönettik ve yönetmeye devam ediyoruz.