Remzi Dağlık tarafından 1964 yılında kurulan Dağsan’da santrifüj pompa ile başlayan su tedarik ve depolama macerası, 1992 yılında silindirik modüler su depoları, 2006 yılında prizmatik modüler su depoları ve son olarak tüm dünyanın kullandığı GRP Su depoları ile devam ediyor.
Sıcak daldırma galvaniz, hazır galvaniz, 304 kalite paslanmaz çelik ve 316 kalite paslanmaz çelik malzeme ile 15 yılı aşkın süredir metal su depolarının imalatına devam eden Dağsan Makine’nin Genel Müdürü Can Dağlık, “Değişim kaçınılmaz ve 3 kuşaktır yaptığımız gibi, değişime ayak uydurmanın gerekliliğini çok iyi biliyoruz. Dünyanın kullandığı “cam elyaf takviyeli polyester” su depoları da artık ürün gamımızdaki yerini aldı. Cam elyaf takviyeli polyester ( glass reinforced polyester), kısaca CTP ( GRP ) su depoları özellikle metal muadillerine kıyasla birçok avantaj sunuyor” diyerek bu su depolarının öne çıkan özelliklerini paylaştı. 

CTP ( GRP ) SU DEPOLARININ ÖNE ÇIKAN YÖNLERİ 

Dağlık; “Öncelikle korozyon dayanımı oldukça yüksek. Su depolarının içerisine konulan suyun niteliğine (dozaj ayarsız klorlu su, kuyu suyu, tuzlu su gibi), montaj alanı ile ilgili (hava sirkülasyonu olmayan bodrumlar, nemli ortamlar, deniz kenarında bulunan montaj alanları gibi) ve benzeri olumsuz şartlara bağlı olarak oluşan korozyon, metal depolarda uzun yıllardır karşılaştığımız başlıca sorundur. GRP'nin üstün mukavemeti, eşdeğer metal profillerden çok daha fazla. Hafif özelliklerine rağmen GRP, etkileyici ağırlık-yük taşıma performansı sunuyor. Gelişmiş formülünde kullanılan yüksek cam-reçine oranları, GRP ürünlerimizin geleneksel malzemelerden çok daha iyi performans göstermesini ve daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Çelik malzemeler, yüksek mukavemet özelliklerini elde edebilmek için mutlaka kalın ve ağırdır. GRP'nin tasarım ömrü yaklaşık 25 yıldır, malzeme yapısı gereği, ilerleyen yıllarda malzeme yenilenmesi ve/veya boya, kaplama gibi işlemler gerektirmez. Bu sayede bakım maliyeti de oldukça düşüktür” dedi.

WRAS BELGESİNE SAHİP

Dağsan Makine Genel Müdürü Can Dağlık, GRP su depolarının “WRAS Belgesi” ne sahip olduğunu vurgulayarak; “WRAS Belgesi içme suyu ile temas eden ürün ve malzemeler için verilen bir uygunluk belgesidir. Bu belge İngiltere merkezli olup tüm dünyada kabul gören bir belgedir” dedi.