YELİZ YİRMİBEŞ - Vefa Group İcra Kurulu Başkanı Turan Koçyiğit ile gündemlerini konuştuk. Corona ile mücadele konusunda sağlık çalışanlarının misafirhane ihtiyacına çözüm sunan markanın bu çalışması hakkında Koçyiğit şunları söyledi:

“Öncelikle böyle bir projenin içerisinde yer alıp, böyle zorlu bir dönemde ülkemize ve sağlık çalışanlarımıza destek olabildiğimiz için kendimizi şanslı hissediyoruz. Hem Sancaktepe hem de Yeşilköy’deki misafirhanelerde toplamda 760 adet 700 odalı modüler birleşimli yaşam alanlarının üretim, sevkiyat ve montajını 45 gün gibi kısa bir sürede tamamlayıp, sağlık çalışanlarımızın hizmetine sunduk.  Zamanla yarıştığımız projeyi beklenen sürede teslim etmenin haklı gururunu yaşıyoruz.”

BATI AFRİKA'DA, GANA'DA ÜRETİM TESİSİ KURACAK

Koçyiğit, “Üretim tesislerimiz 25.000 m²’si kapalı toplam 50.000 m²’lik alanda İstanbul’da ve Bilecik’te yer almaktadır. Ayda; 5.000 adet konteyner ve 50.000 adet prefabrik ve hafif çelik ayrıca ayda 2.000 m³ fibercement levha üretim kapasitesine sahibiz. Üretimimizin yüzde 65’ini farklı ülkelere ihraç ediyoruz. Çözümlerimiz noktasında Vekon markamızla prefabrik, konteyner, hafif çelik sistemleri ile işçi kampları, petrol kampları, askeri kamplar, mülteci kampları ve afetzedeler için yaşam alanları, acil yerleşim üniteleri, okullar, hastaneler, sosyal tesis binaları ve sosyal toplu konutların tasarım, üretim, lojistik ve montajını tek başına üstlenerek, anahtar teslim şekilde hizmet sunuyoruz. Ekobord markamızla A-1 sınıfı yanmazlık belgesine sahip fibercement dış cephe kaplaması üretimi gerçekleştiriyoruz. Bireysel hazır konut markamız Nestavilla ile ise prefabrik, hafif çelik veya modüler sistemden hazır konut üretimi gerçekleştiriyoruz. Halihazırda, Macaristan, Arnavutluk, Sırbistan ve Uganda’daki işçi kampı projelerimiz ve Türkiye’nin değişik şehirlerindeki projelerimiz eş zamanlı olarak devam etmektedir. Bunun yanında önümüzdeki süreçte Batı Afrika’da, Gana’da, lokal bir yatırımcı firma ile ortak üretim tesisi kurmak planlarımız arasında yer almaktadır. İçinde bulunduğumuz pandemi süreci bu girişimimizi yavaşlatmış olsa da, gelişmeleri titizlikle izliyor ve doğru zamanı bekleyerek düşündüğümüz yatırımı hayata geçirmeyi hedefliyoruz.”