Sektörünün önde gelen isimleri arasına yer alan UZ-AR Mühendislik’in Genel Müdürü Bülent Uzluk ile çalışmaları hakkında konuştuk. 

UZ-AR MÜHENDİSLİK’in dünden bugüne geldiği nokta hakkında bilgi verir misiniz? 

UZ-AR MÜHENDİSLİK, 1992 yılında su teknolojileri ve havuzlar alanında servis ve satış faaliyetleri gerçekleştirmek üzere pazara girdi. Değişen talepler ve o yıllarda su teknolojilerinin yeni bir uygulama alanı olması sebebiyle kullanılacak kimyasalların, Türkiye’deki su yapısına göre formüle edilebilmesi ve kolay ulaşılabilir olması gerektiğini gözlemledik. Ayrıca sektörün teknik problemlerini karşılamak amacıyla kimyasal üretime ihtiyaç olduğunu belirledik. Sektörümüzün ihtiyacı olan kimyasallar için know how çalışmalarıyla formülasyonlarımızı oluşturarak üretime de ağırlık verdik. Sektörde uzun yıllardır var olmamızın temelinde; kalite, çevre, iş güvenliği, bilgi güvenliğini kapsayan entegre yönetim sistemiz ile uyumlu sürdürülebilirlik politikamız, koşulsuz müşteri memnuniyeti, insan ve çevre sağlığı yaklaşımımız, yasal şartlara uygunluğumuz ve dürüst ticaret anlayışımızın olduğunu düşünüyoruz. Tabiki en önemli desteğimiz uzun yıllardır birlikteliğimizi sürdürdüğümüz konusunda uzman çalışanlarımız ve tedarikçilerimizle gerçekleşmektedir. Zaman içinde kimyasallarımız, su ve atık su arıtma sistemleri, havuz proje ve taahhüt işlemleri, işletme bakımlarıyla hizmet ve ürün yelpazamiz genişlemeye devam ediyor. 

Hedef kitlenize hangi ürün ya da hizmetlerinizle çözüm sunuyorsunuz?

Konumuz su olunca sektörel ayrım ya da hedef tanımlamak zor, çünkü su hayattır. UZ-AR olarak işletmeler, AVM’ler, konut siteleri, okullar ve hastaneler olmak üzere suyun olduğu her yerde varız. Giren suyun kullanılabilir ve içilebilir kalitede olmasını sağlamak üzere gereken kimyasallar ve sistemler ürün ağımızda bulunmaktadır. Aynı zamanda atık su arıtma ve geri kazanımı faaliyetlerimiz de sürdürülmektedir. Havuz sektörüne gelince halk sağlığında önemli bir rolü olan havuz suyu kimyasalları için, gerek uygulama alanları gerekse içerik olarak birçok çözümümüz bulunmaktadır. Özel villa havuzları, otel ve okul havuzları, sağlık merkezleri hizmet verdiğimiz alanlardır. Teknik olarak açık ve kapalı havuzlar, göletler, yapay su şelaleleri de hizmet alanımızdadır. Hizmetlerimiz kimyasal tedariki, servis ve uygulama kontrolü, sertifikalı operatörlerle verdiğimiz bakım hizmetleri de çalışmalarımız arasındadır. Ayrıca servis sağlayıcı firmalara kimyasal üretimi de yapmaktayız.