Bursa’nın önde gelen markaları arasında yer alan Aşorka Grup, gerçekleştirdiği yatırımlarla hedef kitlesini, en son teknoloji ve yeniliklerle buluşturmaya devam ediyor. Hager I Berker’in Bursa bayiliğini üstlenen Grup’un çalışmalarını, Hager I Berker ile müşterilerine sağladıkları avantajları ve daha birçok konuyu Aşorka Grup Satış Müdürü Berhan Hüyük ile konuştuk. 

Aşorka Grup’un çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

Aşorka Grup, 1990 yılında Bursa’da kuruldu. Elektrik, elektronik, otomotiv, motosiklet gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren 35 markanın bayiliğini yapıyoruz. Kamera güvenlik sistemleri, görüntülü diafon sistemleri, iç ve dış aydınlatma sistemleri, anahtar priz grupları çözüm sunduğumuz ürün grupları. Kalitesi ve yenilikçi çözümleri ile uluslararası birçok markanın bayiliğini üstleniyoruz. Bunların arasında Hager I Berker, Eglo, Geg, Dahua, Globo gibi markalar yer alıyor. 

Hager I Berker ile gerçekleştirdiğiniz çalışmalardan bahseder misiniz? Hager I Berker’in hangi ürünleri ile hizmet veriyorsunuz?

Akıllı bina otomasyonu ve anahtar ve priz sistemleri sektörünün önde gelen isimleri arasında yer alan Hager I Berker’in Bursa’da bayiliğini üstlendik. Binalarda enerji yönetimi ve yaşam konforu alanında entegre çözümler sunan Hager I Berker’in sunmuş olduğu akıllı bina otomasyonu ve anahtar ve priz sistemleri ile müşterilerimize çözüm sunuyoruz. Mimar, inşaat yatırımcılarının yanı sıra bireysel kullanıcılar da müşteri proföyümüz arasında. Hager I Berker ürünlerinin kalitesi nedeniyle müşterilerimizden olumlu geri dönüşler alıyoruz. 

Hager I Berker ürünlerinin en önemli avantajları nedir sizce?

Hager I Berker, Alman menşeili bir marka. Ürün grubuyla özel müşteri grubuna hitap ediyor. Üst segmentteki müşterilerimizin taleplerine çözüm sunabiliyoruz. Müşterilerimizin, kalite ve dizayn ihtiyaçlarına Hager I Berker ürünleri ile cevap verebiliyoruz. Ayrıca farklı tasarım çizgisine sahip ürünler de sunabiliyoruz. Örneğin klasik tarzda dekore edilen alanlara tam uyum sağlayan Serie R. Classic ve Serie 1930 serisi nostaljik dizaynı ile tercih edilen ürünler arasında. Birçok tasarım ödülü sahibi olan ayrıca günümüzün teknolojisi KNX sistemi ile de uyumlu çalışarak, evin tüm kontrollerinin tek bir tuşla yönetilmesine Serie R. Classic ve Serie 1930 imkan sağlıyor. Önceden tanımlanan senaryolar sayesinde tek dokunuşla panjur, ses sistemi, aydınlatma gibi birçok kontrol aynı anda yönetilebiliyor. Öte yandan özel üretimleri ile örneğin ürünlerin çerçevelerini istediğiniz renk ve materyalde tercih edebiliyorsunuz. Manufaktur çalışmaları ile Swaroski taşından buton yapabiliyor ya da bakır, porselen detaylı farklı tasarıma sahip çözümler sunulabiliyor. Bu farklı tasarımlarla üst segmentteki müşterilerimizin yenilik arayışlarına cevap veriyoruz. 

Son yıllarda Bursa’da konut yatırımları özellikle marka projelerin sayısı arttı. Bu gelişmeyi nasıl buluyorsunuz? Bu yatırımlar sektörünüze nasıl yansıyor, hangi talepleri doğuruyor?

İstanbul’un ardından, kentsel dönüşüm faaliyetlerinin en yoğun olduğu bölgelerden biri Bursa. Son yıllarda şehrimizde lüks segmentte konut, ofis yatırımları önemli derecede arttı. Birim sayısı oldukça fazla olan projeler hayata geçiyor. Balat’ta yer alan ofisimizde üste segmentteki ürünlerimiz yoğun talep görüyor. Özellikle modern aydınlatma gruplarımıza ilgi yoğun. Artık insanlar yaşam alanlarını tasarım ürünleri ile kendi zevklerine göre kişiselleştirmek istiyor. Günümüzde anahtar prizinin işlevi ve kalitesi kadardizaynı da tercih edilelebilmesinde önemli bir etken. Nitekim HagerI Berker’in B.IQ, TS Sensor, R. Classic ve Serie 1930 bu ihtiyaca cevap veren ürünler arasında. 

Peki satış sonrası servis gibi birtakım hizmetleriniz var mı? 

Satış kanalımız haricinde montaj hizmetimiz de söz konusu. Bursa içerisinde birçok bölgede faaliyet gösteren ekiplerimiz var ve müşterilerimize en doğru çözümü hızlı bir şekilde sağlıyoruz. 

Önümüzdeki süreçte neyi hedefliyorsunuz, planlarınız neler?

Aşorka Grup, Bursa’da hem ürün hem de hizmet kalitesiyle tanınmış, birçok önemli projede tercih edilmiş bir isim. Yeniliğe önem veren firmamız, kendisini geliştirmek ve müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek adına sürekli yatırımlar yapıyor. Bu bakış açımızın bir sonucu olarak Hager I Berker ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğimiz ile müşterilerimize daha geniş bir yelpazede hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Bir işletme olarak elbette daha fazla kişiye ulaşmak istiyoruz. Hager I Berker ile bu hedeflerimize daha hızlı ulaşacağımıza inanıyorum. Almanya’daki gerçekleştirilen fuarda Hager I Berker’in stantını ziyaret ederek, markanın büyüklüğünü bir kez daha görmüş olduk. Dünyanın her bölgesinden müşterisi bulunan Hager I Berker, yeni ürünleri ile fuarda da ilgi odağıydı. Dolayısıyla kendileri ile yaptığımız iş birliğinin doğru olduğunu bir kez daha anladık.