Yenilikçi mimari yüzeylerin lideri Cosentino Grubu, Silestone® markası için HybriQ® teknolojisi ile farklı ve yenilikçi çözümlere sahip ürünler geliştirmeye devam etmek amacıyla Ar-Ge ve İnnovasyon Merkezi açtığını açıkladı. Inspira Hub adıyla faaliyet geçen merkez, iki kata yayılmış toplam 2 bin 700 metrekare alanına sahip. Almeria eyaletine bağlı Cantoria'daki Cosentino Endüstri Parkı içinde yer alan merkez, malzeme araştırmaları ve diğer disiplinlerde en ileri teknolojiye sahip on bir laboratuvar, bir depo, altı toplantı ve ortak çalışma odası, ofis alanları ve bir konferans ve görsel-işitsel odası dahil olmak üzere birçok farklı çalışma alanı barındırıyor.

INSPİRA HUB: AR-GE ÇALIŞMALARININ ÜSSÜ 

Inspira Hub, Cosentino’nun Ar-Ge çalışmaları ve operasyonel üssü konumunda yer alacak. 130'dan fazla personelin çoğunluğu Ar-Ge uzmanından oluşurken, ‘Ürün’, ‘Teknik Ofis’, ‘Kalite’, ‘Sürdürülebilirlik ve Risk Önleme’ gibi diğer departman çalışanları da istihdam ediliyor.

30 ARAŞTIRMA PROJESİ BULUNUYOR 

Cosentino, bu merkez ile müşterilerin tercihlerine hitap eden ürün ve çözümlerin geliştirilmesine olan bağlılığını katlayarak artırmayı hedefliyor. Merkezin, dünya çapındaki pazarlar ve tüketicilerin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak ve hem üretim hem de dağıtım seviyelerinde verimli ve sürdürülebilir bir sistem ile çalışacağı öngörülüyor. Ayrıca, şirketin şu anda devam eden 30 araştırma projesi bulunurken, bu projeler için üniversiteler, araştırma ve teknoloji merkezleri ve diğer kuruluşlarla geniş bir iş birliği de yapılıyor. Inspira Hub'ın yapımında Cosentino'nun Silestone® ve Dekton® ürünleri kullanıldı. Böylece bu malzemelerin laboratuvarlarda ve araştırma alanlarındaki uygulamalar için verimliliği ve yüksek performansı vurgulandı.