2011 yılında kullanılmaya başlanan CLIMBEX® sistemleri yüksek yapıların hızla çoğaldığı ülkemizde ve dünyada buna uygun yapım teknolojilerinin de hızla gelişmesini gerektirmektedir. Bu teknolojilerin yerli takipçilerinden olan TMS Kalıp ve İskele Sistemleri, AR-GE çalışmalarına verdiği önemin karşılığını almaktadır.

Climbex® hidrolik tırmanma sistemleri, yüksek yapılarda kalıbın vinçten bağımsız olarak hareket etmesini sağlayan hidro mekanik bir yükseltme uygulamaktadır. 50 kN – 60 kN – 100 kN yük taşıma kapasitesine sahip farklı tırmanma üniteleri mevcuttur. 70 km/saat rüzgar hızına kadar güvenli tırmanma yapabilir, sistem yapıya kılavuzludur. Yüksek güvenlikli ve hızlı çalışma sağlar. CLIMBEX® hidrolik tırmanır sistem perde kalıplarını hareket ettirmenin yanında yüksek katlı yapılarda rüzgar ve koruma perdesi amaçlı da kullanılmaktadır. Ayrıca beton dağıtıcı sistemlerinin de CLIMBEX® hidrolik sistemle tırmandırılması mümkündür.
Ülkemizde ve yurt dışında başarı ile kullanılan CLIMBEX® sistemlerinin tercih edildiği bazı projeler şöyle sıralanabilir;

İZMİR MAHALL BOMONTİ PROJESİ – TÜRKERLER 

64 katlı yapıda TMS CLIMBEX® Hidrolik tırmanır ve rüzgar perdesi tercih edilmiş olup ilk defa döşemede bırakılan boşluklar vasıtası ile şaft dış kısımlarındaki kalıplar da bu sistemlerle vinçten bağımsız olarak tırmandırmıştır. Tüm ön montaj ve montaj aşamaları, TMS süpervizörleri gözetiminde yapılmıştır.

AL MANA OTEL PROJESİ – QATAR 

Başkent Doha’nın en gözde yerlerinden biri olan West Bay’da yer alan otel projesi 47 kattan oluşmakta olup oturum alanı 7.000 m2 tipik katları ise 1100 m2 ‘dir. Bu projede çekirdek perdesi de TMS CLIMBEX® sistemleri ile hidrolik olarak tırmandırılmıştır.
 
MOZOON TOWERS MİX DEVELOPMENT PROJESİ – QATAR 

560.000 m2 ‘lik arsa içinde dört yeni kuleden oluşmaktadır. Bu projede toplam dört adet perde de 94 adet CLIMBEX® 100 kN + 40 adet CLIMBEX® 60 kN kapasiteli hidrolik sistem kullanılmıştır.

EMAAR SQUARE – İSTANBUL 

İstanbul Çamlıca’da hayata geçirilen 57 katlı Adres otel gökdeleninin çekirdek perdesinde CLIMBEX® hidrolik sistemle birlikte Türkiye’de ilk defa altı katı aynı anda kapatan  24 m yüksekliğinde Rüzgar Koruma Sistemi kullanılmıştır. Bu projede ayrıca TMS

CLIMBEX® 100 sistemleri beton dağıtıcılarının hidrolik olarak tırmandırılmasında başarı ile kullanılmıştır. Tüm bu projelerin yanı sıra Azenco fabrika projesi, Azerbeycan, City Gate /  Viyana Projesi, Mimar Sinan Camii Minareleri, Al Rajhi Bank Genel Merkez Kulesi / Suudi Arabistan, Frankfurt Yüksek Bina Rüzgar Perdesi , Ant Yapı – Sky Towers, Baytur / Arabistan  gibi bir çok referans projede başarı ile kullanıldı ve kullanılmaya devam ediyor. TMS’nin teknolojileri sadece yüksek yapılarda değil yerinde dökülen ve özel yapım yöntemlerinin kullanıldığı köprü döşemelerinin iç kalıplarının hareket ettirilmesinde de başarı ile kullanılmaktadır. Almanya’da devam eden ve TMS sistemlerinin kullanıldığı, köprü projesi bunlardan birisidir.

TMS Kalıp ve İskele Sistemleri, İzmit ve Kastamonu’da bulunan modern tesislerinde ileri teknoloji kullanımı ve AR-GE çalışmaları ile geliştirdiği CLIMBEX® Hidrolik sistem, perde, kolon ve döşeme sistemleri ile hem yurt içi hem de yurt dışında yerli ve yabancı müteahhitlerin çözüm ortağı olmaya devam ediyor.

NEDEN TMS?

•    Müşteri odaklı bir şirket olarak müşterilerimiz daima işimizin merkezindedir. İhale aşamasından projenin sonuna kadar, biz TMS olarak sizlerle el ele kalıp departmanınız gibi çalışırız.
•    Tasarımda iyi dengelenmiş kaliteye sahip yenilikçi TMS ürünleri, modern bir üretimle birlikte müşterilerimize ilk yatırımda ve daha sonraki uygulamalarında ekonomi sağlar.
•    Güvenlikli kullanım en yüksek önceliğe sahip olmalıdır. TMS sistemleri, işçilik maliyetlerinden tasarruf etmek, yanlış kullanımdan kaçınmak için tasarlanmıştır. Şantiyedeki iş programınızı kısaltarak her koşulda güvenli kullanım sağlar.
•    Sadece yenilikçi ürünlerimiz değil, mühendislik alanındaki uzmanlığımız da fark yaratıyor. Tüm müşterilerimiz, nitelikli mühendislik desteğimizin, tasarım kapasitemizin rekabet güçlerini arttıracak avantajlarını hissediyorlar.
•    Sadık ve memnun müşterilere sahip olmak uzun vadeli başarımızın anahtarıdır. Müşterilerimizle aynı platformda olmaya gayret ediyoruz. Onların motivasyonlarını anlamak ve sadık müşterilere sahip olmak için, ürün ve hizmetlerimizin algılanan değerini yüksek tutuyoruz ve TMS olarak müşterilerimize daima sadık olacağız.