Faaliyet gösterdiği sektörle ilgili genel bir değerlendirme yapan Cisa Armatür firma yetkilisi Cihad Uslu, “2021 yılında üretim hattımıza yeni makineler almayı ve ilerleyen teknolojiyi takip ederek kapasite artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca 2020 yılında yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle ihracat rakamları azalma göstermişti. Bu yıl tüm müşterilerimize ulaşarak satışlarımızı artırmayı planlıyoruz.” dedi.  

Cisa Armatür’ün başarı hikayesini öğrenebilir miyiz? Ne zaman kuruldunuz, üretim kapasiteniz ne kadar?

Cisa Armatür, 1987 yılında Perşembe pazarı Karaköy’de spirinç sifon ve pirinç mamulleri üretimi yaparak hayatına başlamış ve sonrasında müşterilerden gelen taleplere cevap vermek amacıyla musluk, batarya üretimiyle çalışmalarına devam etmiştir. Karaköy’de başlayan serüven sonrasında İstanbul Çekmeköy ve daha sonrasında artan ihracat ve iç pazar taleplerine cevap verebilmek amacıyla Düzce, Gümüşova OSB’de 8000 m2 kapalı alandaki üretim tesisine taşınmıştır. Şu anda kapasitemizin yüzde 60’ı ile devam ediyoruz. Bu da aylık 15000 parça armatür anlamına gelmektedir.

2020 yılını sektörünüz ve firmanız açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?

2019 Aralık ayında Çin’den haberini aldığımız Covid-19 virüsü sebebiyle Çin’e alternatif pazar olabileceğimiz yönündeydi. Fakat sektörümüzün katılım gösterdiği Unicera fuarının düzenlendiği zamanlarda virüsün ülkemizde de boy göstermesi sebebiyle, ihracat müşterilerinin ve yerli firmaların fuara katılım gösterememesi insanların panik halinde olması bizleri de tekrar düşündürdü. Fakat sonrasında iç piyasadaki daire satışını kolaylaştıran hamleler ve ihracat ile, 2020 yılını önceki yıla göre yüzde 15 adetsel anlamında satış ile kapattık.

2021 yılında hangi yenilikleri hedef kitlenizle buluşturacaksınız, hedefleriniz neler?

2021 yılına sektör olarak hızlı bir giriş yaptık fakat yeniliklerimizi sergilediğimiz fuarımız bu sene ileri bir tarihe ertelendi. Bu anlamda yeniliklerimize yeni koleksiyon çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Değerli müşterilerimize yeniliklerimizi ve duyuruları sosyal medya yoluyla haber vererek yeni normale ayak uyduruyoruz. 2021 yılında üretim hattımıza yeni makineler almayı ve ilerleyen teknolojiyi takip ederek kapasite artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca 2020 yılında yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle ihracat rakamları azalma göstermişti. Bu yıl tüm müşterilerimize ulaşarak satışlarımızı artırmayı planlıyoruz.