DOSİDER YÖNETİM KURULU ANKARA'DA ISITMA SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİNİ GÖRÜŞTÜ DOSİDER YÖNETİM KURULU ANKARA'DA ISITMA SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİNİ GÖRÜŞTÜ

Endüstri ve Enformasyon Teknolojileri Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan plana göre, 2025 yılına değin daha yüksek kaliteye, daha yüksek bir verimliliğe ve daha rasyonel bir dağıtım sistemi oluşturulacak. Ayrıca düşük karbon emisyonu ile ve daha güvenilir işleyen yeni bir hammadde sektörü modeline geçilecek.

“HAMMADDE KULLANIMINDA ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLACAK”

Sektör bu sayede Ar-Ge faaliyetlerinde, üretimde ve dünyaya gerekli hammadde kullanımında önemli bir merkez olacak. Plan kapsamında endüstriyel sistem daha güvenli ve bağımsız olurken aynı zamanda kontrol edilebilir olacak. 

“DİJİTAL VE YEŞİL DÖNÜŞÜME ÇAĞRI” 

Çelik, demir dışı madenler, inşaat malzemesi ve yeni materyaller gibi alt sektörler içeren hammadde sektörü, uzun süre reel ekonominin temelini oluşturdu. Çin’in 2020 yılı hammadde piyasasının endüstri üretiminin tüm sektörlerin yüzde 27,4 kadarına denk düştüğünü gösteriyor. Plan, paydaşları söz konusu sektörde dijital ve yeşil bir dönüşüme teşvik çabalarına çağırıyor. Çimento ve çelik gibi ürünlerin üretim kapasitesi artırılmadan endüstriyel kapasitelerin kullanımı makul bir seviyede sabitlenecek.