Türkiye çimento sektörünün yenilikçi şirketi Çimsa, 2018 yılında geçen seneye oranla yüzde 14 artış sağlayarak 1.700 milyon TL’lik ciro elde etti. Sektörün global oyuncusu olarak ülke ekonomisine katkı sağlayan Çimsa, 869 milyon TL tutarında ihracat rakamına ulaşırken, karını da 154 milyon TL seviyesinde açıkladı.

“ÇİMSA’YI GELECEĞİN ÇİMENTO ŞİRKETİ OLARAK KONUMLANDIRIYORUZ”

Günümüzde sürdürülebilir ve karlı başarı elde etmenin dijital teknolojilere yatırım yapmaktan geçtiğini belirten Çimsa Genel Müdürü Ülkü Özcan, “Buradan hareketle Yeni Neslin Sabancı’sından aldığımız güç ve vizyon doğrultusunda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyor ve dönüşüm çalışmalarımızı tüm iş süreçlerimize entegre ediyoruz. Geliştirmiş olduğumuz dijital stratejimizle verimliliğe, akıllı fabrika sistemleri ve veri analitiği gibi Endüstri 4.0 projelerine her zamankinden fazla odaklanarak Çimsa’yı “geleceğin çimento şirketi” olarak konumlandırıyoruz” dedi.

ÇİMSA TÜRKİYE’NİN GLOBAL OYUNCUSU

Özcan, “Çimsa’nın beyaz çimento ile özel sistemlerdeki uzmanlığı ve geniş lojistik gücüyle Türkiye’nin ihracat liderleri arasında yer alıyor. 2018 yılında daralan iç piyasanın etkilerini ihracat kanallarımızla telafi ettik, global oyuncu kimliğimizi güçlendirdik. 2018 yılında, operasyonel karımızın %50’sinden fazlasını yurt dışı operasyonlardan kaydettik. Bu yıl da sektörümüze öncülük eden lider çimento üreticisi olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.