Sabancı Holding iştiraki Çimsa, 2021 yılının ilk yarısında 2020 yılının aynı dönemine kıyasla cirosunu yüzde 92 artırarak 854 milyon TL’den 1 milyar 641 milyon TL’ye çıkardı. Firma net kârını ise, 38 milyon TL’den 580 milyon TL’ye yükseltti.

"SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME HEDEFİYLE ÇALIŞIYORUZ"

Beyaz çimento sektörü oyuncularından Çimsa, yılın ilk yarısına ait finansal sonuçlarını açıkladı. Firma, yılın ilk 6 ayında cirosunu 1 milyar 641 milyon TL’ye; net kârını ise 580 milyon TL’ye çıkardı. 

Firmalarının ilk yarı sonuçlarını değerlendiren Genel Müdür Umut Zenar, “Sabancı Holding ve Çimsa’nın, uluslararası gücü ve vizyonundan yola çıkarak çimento sektöründe küresel alanda faaliyet gösterdiğimiz her yerde, her zaman sürdürülebilir büyüme hedefiyle çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin en büyük çimento sanayiclerinden biri olan şirketimiz, sektörünün de önde gelen uluslararası oyuncularından biri. Firmamız, bu lider pozisyonunun gereği olarak hem operasyonel sonuçlarındaki başarısını artırmaya devam etmekte hem de kamuoyu ile paylaştığımız stratejik önceliklerini hayata geçirmektedir." ifadelerini kullandı.

İçinde bulunulan yılın kârlılığın yanı sıra bilanço yönetimi açısından da başarılı adımların atıldığı bir yıl olduğunu kaydeden Zenar, güçlü operasyonel kârlılıkları ve aldıkları stratejik aksiyonlar sonucunda, 2020'nin benzer döneminde 1,3 milyar TL olan konsolide net finansal borçlarının 665 milyon TL seviyesine gerilediğini söyledi.

"STRATEJİK ADIMLARIMIZIN ETKİSİ BÜYÜK OLDU"

Elde ettikleri başarıda bilhassa son dönemde attıkları stratejik adımların etkisinin önemine dikkat çeken Zenar, "Uluslararası bir marka olarak; beyaz çimento, CAC gibi katma değerli ürünlerimizle farklılaştık. Yurt dışı operasyonlarımızda yaptığımız iyileştirmelerle, ABD Houston’daki yatırımımız verimliliğini artırırken, İspanya, İtalya, Almanya, KKTC ve Rusya’daki işletmelerimiz de bizi memnun eden sonuçlara ulaştı." dedi. 

Firmalarının ve ana ortakları Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş.'nin operasyonel ve finansal güçlerini harmanlayarak kurulan Cimsa Sabanci Cement BV'nin olumlu finansal etkilerini de yarıyıl sonuçlarında paylaşmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Zenar, sözlerini şöyle tamamladı:

"EN BÜYÜK ULUSLARARASI ALIMLARDAN BİRİYLE GÜCÜMÜZE GÜÇ KATTIK"

"Sabancı Topluluğu’nun son yıllarda yaptığı en büyük uluslararası satın almalardan biri olan İspanya Buñol’ü, 155,2 milyon dolara devralmasıyla birlikte global arenadaki pozisyonunu daha da güçlendiren Çimsa, küresel bir oyuncu olarak gelecek dönemde de benzer bir ivme ile büyümeye devam edecek."