600.000 üzerindeki nüfusuyla Almatı ve Astana’dan sonra Kazakistan’ın en büyük üçüncü kenti olan Çimkent’te, akıllı şehir "megalopolis"e dönüştürülmek için çalışmalar devam ediyor.

AKILLI VE YEŞİL BİNA KONSEPTİNE UYGUN

EBRD’nin 1 milyar Euro tutarındaki kentsel sürdürülebilirlik programı EBRD Yeşil Şehirler’e katılan Çimkent’in Yeni Pazar Yeri için CIAT Rooftop cihazları uygun görüldü. Akıllı ve yeşil kent konseptine uygun tercihlerin öne çıktığı Çimkent’in (Shymkent) yeni pazar projesinde kullanılan CIAT ürünleri 100 kW kapasiteye sahip. Eurovent belgeli ve Ecodesign gerekliliklerini karşılayan CIAT rooftop cihazları, yardımcı ekipmanlar, borular, kablolar olmaksızın doğrudan hava dağıtım kanalına bağlanabiliyor. Bu tasarım, kurulum maliyetlerini ve bağlantı elemanlarını azaltarak sorunsuz işletim sağlıyor. Free cooling özellikli üniteler; hermetik scroll kompresörler, elektronik plug-fanlar ve mikroişlemcili elektronik kontrol, soğutucu R-410A için optimize edilmiş bileşenler ile akıllı ve yeşil bina konseptine uygun, enerji verimli ve çevre dostu seçenek olarak tercih ediliyor.
Türkistan-Sibirya Demiryolu’na ev sahipliği yapan ve uluslararası ticarette önemli bir yere sahip bulunan Çimkent’in yenilenen çehresi için ideal seçim olan CIAT ürünlerinin ardındaki Aldağ güvencesi, satış sonrasında da devam ediyor.