Vizyon Sohbetleri’ni gerçekleştirmeye devam eden TÜRKÇİMENTO, 4 Şubat Perşembe tarihinde gerçekleştirildiği  “Hedef 2050 Yolunda Çimento Sektörü Karbon Yakalama ve Kullanımı, Hidrojen Yakıtı” webinar’ında alternatif yakıt olarak gündemde yer alanda hidrojen yakıtına parmak bastı.
TÜRKÇİMENTO AR-GE Enstitüsü ev sahipliğinde ve Prof. Dr. İskender Gökalp’in sunumuyla gerçekleşen etkinliğin moderatörlüğünü TÜRKÇİMENTO CEO’su Volkan Bozay üstlendi.

ÜLKE STRATEJİSİ OLARAK ELE ALINMALI

 TÜRKÇİMENTO CEO’su Volkan Bozay, sıfır karbon hedefinde çözümlerden biri olarak gösterilen hidrojenin yakıt olarak kullanımının güçlü bir altertnatif olduğunu belirterek çözümün gelişmesi için zamana ihtiyacın olduğunu söyledi. En önemli sıkıntının, çok büyük yatırıma ihtiyaç duyulması olduğunu dile getiren Bozay, ülke stratejisi olarak ele alınması gereken bu konuda çözümün ancak devlet, özel sektör ve sivil toplum iş birliği ile hayata geçirilebileceğinin altını çizdi. 
 
Sanayi kuruluşlarının, araştırma üniversitelerinin, TÜBİTAK'ın, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının önemli oyuncular olması gerektiğine değinen Prof. Dr. İskender Gökalp, sektörler ve disiplinler arası bir iş birliği içerisinde çalışılmalarının önemi üzerinde durdu.