1992 yılında İstanbul’da temelleri atılan Çilek Havuz Sauna, profesyonel kadrosuyla gerçekleştirdiği kaliteli çözümleriyle öne çıkan bir marka. Havuz projelendirmesi, havuz yapımı ve bakımının yanı sıra sauna, Türk Hamamı, buhar odası, su perdesi gibi alanlarda da hizmet veren firma çalışmalarında müşteri memnuniyetine odaklanıyor. En güzel işleri en uygun maliyetle yapmayı hedeflediklerini belirten firma yetkilisi Hakan Savaş, “Çilek Havuz ailesi olarak dünyada gelişen teknolojiyi ve yenilikleri yakından takip ediyoruz. Yaptığımız projelere bu yenilikleri uyguluyoruz, uygulamaya da devam edeceğiz.” diyor.

Müşterilerine sundukları çözümler hakkında bilgi veren Savaş, ünlü tarihçi W.Russel’in ‘’En büyük işler büyük hayal sahibi insanlarla başarılmıştır‘’ sözlerini hatırlatarak Çilek Havuz olarak yaptıkları işi ve müşterilerini çok sevdiklerinin altını çiziyor. Savaş, şu açıklamalarda bulunuyor:

“Her işi kendimiz kullanacakmışız gibi titizlikle yapıyoruz. Müşterilerimizin hayallerine önem veriyor, onların isteklerini göz önünde bulundurarak yapılacak işi birlikte planlıyoruz. Müşterimizin isteği doğrultusunda işin bulunduğu yere gidip ön keşifte bulunuyoruz. Ön keşiflerimiz bittikten sonra fiyat teklifimizi sunuyoruz ve karşılıklı mutabık kalındıktan sonra işin aşama aşama yapılacak kısımlarını müşterimize anlatıyoruz. Tabii 3D görseller çizerek müşterilerimize sunumu yapıyoruz. Dolayısıyla müşterimiz hem sistemi öğrenmiş oluyor hem de yapılan aşamaları görüp, onaylıyor. Beğenmediği kısımlar revize ediliyor, akabinde de uygulanacak formlar tek tek teste tabi tutuluyor. Örneğin sıvanın terazisine müşteriyle bakılması, tutamakların nivoyla müşterinin kontrol etmesi gibi testler yapıyoruz. Böylelikle müşterimizin memnuniyetini artırıyoruz. Ayrıca karşılıklı istişare ederek süreci ilerletiyoruz. Nitekim bu yaklaşımımızla müşteri – yüklenici ilişkisinden daha çok arkadaş ağabey ilişkisine dönüşmesi nedeniyle verilen fikirler de yapılan uygulamalar gibi samimi oluyor. Yaptığımız işin her aşamasında hem malzemenin hem de işçiliğin kalitesine önem veriyoruz. Kullanım sırasında doğabilecek sorunları daha yapım aşamasında öngörerek önüne geçiyoruz. Böylelikle yeni bir maliyet kaybına izin vermiyoruz. Kısa vadede yorucu gibi gözükse de bu yaklaşımımızın uzun vadede faydalarını fazlasıyla görüyoruz. Çilek Havuz ailesi olarak ilke edindiğimiz önemli husus müşterinin mutluluğudur. Çünkü yaptığımız işle müşterimizi mutlu ettiğimiz takdirde, gerek ödemelerde gerekse işin geri dönüşünde uzun vadede kazanacağımızdan şüphem dahi yok.”

PRESTİJLİ PROJELERİN TERCİHİ: ÇİLEK HAVUZ

Türkiye’nin birçok farklı şehrinde hayata geçen projelere çözüm sunan Çilek Havuz’un tercih edildiği projelerden biri de Ataşehir Konakları. Projede yaptıkları çalışma hakkında bilgi veren Savaş,

“Bu projedeki çalışmamızda zorlu bi süreç yaşadık; ancak bu projemizi de başarıyla sonuçlandırdık. Proje içerisinde mevcut bir havuz vardı; ancak havuz su kaçırdığı ve yeterli büyüklükte olmadığı için site sakinlerinin ihtyacını karşılamıyordu. Müşterimiz sadece havuzdaki su kaçağını önlemek için bizden çözüm talebinde bulunmuştu. İş alanında keşif yapmamızın ardından müşterimize havuzun arka tarafındaki 3 metre boş alanı havuza dahil edebileceğimizi, böylelikle hem havuzu büyütebileceğimizi hem de tadilatı yapabileceğimizi anlattık. Site içerisine herhangi kepçe girmesinin mümkün olmayacağı, havuzun site girişinden iki metre aşağıda bulunduğu belirtilince hazırladığımız 3D görseller ile havuzun eski ve yeni halini müşteriye gösterdik. Karşılıklı mutabık kalmamızın ardından zaman kaybetmeden yapım aşamasını planladık. Uzman kadromuzla 15 gün içerisinde havuzun hafriyatını ve büyütülecek kısmın kaba toprağını büyük çuvallara istifleyerek, vinç yardımıyla kamyonlara atılmasını sağladık. Akabinde büyütülecek kısmın betonları atıldıktan sonra izolasyon aşamasına gelince tekrar müşterimiz ile istişare yaptık ve havuza su doldurup kaçak testini gerçekleştirdik. Herhangi bir sorun yaşamadık. Sonrasında müşterimizin numunelerden beğendiği seramik ve tutamak modellerine göre ince inşaatı tamamladık. Karşılıklı iyi niyet ilişkisinde tamamladığımız bu işte müşterimiz tarafından bize yönlendirilen Mardin’de yer alan spa tesisini bu vesileyle tamamlamış olduk. Bu projeden de çok güzel dönüşler almaya başladık.” dedi.

Ataşehir Konakları’nda yaptıkları çalışmadan memnun kalan müşterilerinin Mardin’de yer alan spa tesisi projesinde de tercih edilmelerine katkı sağladığını aktaran Savaş, “Mardin’deki bu proje üç katlı bir AVM’den oluşuyordu. AVM’nin girişinde ise yer alacak süs havuzu için planımızı yaptık ve sunumumuzu gerçekleştirdik. Müşterimizle karşılıklı mutabık kalmamızın ardından çalışmalara başladık. Projenin çalışmalarını hızla sürdürdük ve süs havuzlarınıın teslimini gerçekleştirdik. Projeyi avantajlı kılacak daha fazla neler yapabileceğimizin üzerine düşündük ve bina içerisinde yer alan yemek katlarına üç su perdesi yaptık. Hem planlama hem de inşaat yapım süreci titizlikle yürütülen bu çalışmlardan müşterimiz oldukça memnun kaldı. AVM’nin alt katında ise spa tesisinin yapılması kararlaştırıldı. Bunun üzerine spa tesisi için yapıalcak çalışmaları anlatan bir sunum hazırladık. Projenin alt katında yer alan yüzme havuzu, sauna, buhar odası, Türk Hamamı, şok duşlarının yapımını anahtar teslim olacak şekilde iki ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirerek, teslimini yaptık.” diye sözlerini tamamladı.