‘Dünyanın En Uzun Asma Köprüsü’ unvanını alacak olan mega proje inşaatı hem Asya hem Avrupa yakasında tüm hızıyla devam etmektedir. 1915 Çanakkale Köprüsü, ayak açıklığı bakımından dünyanın en uzun aralıklı köprüsü unvanını alacak ve 2023 metrelik bu ayak açıklığı ile bir dünya rekoru kırılmış olacaktır. 100 yıl ve üzeri performans beklenen tasarımlara katkı sağlayan CHRYSO bu mega projenin de çözüm ortağı olmuştur.
Mikro Silika Slurry hazırlaması sırasında, katı madde çökelmesi yaşanması durumunda eklenerek katı maddelerin askıda kalmasını sağlayan CHRYSO®Cimsil A55, geçici bir imalat olan kesişen kazık imalatlarında kullanılan C30-C40 arası beton sınıflarında CHRYSO®Delta 2210-1 kullanılmıştır. Alt sınıf betonlarında kullanılan süper akışkantırıcı esaslı ürün ise; CHRYSO®Delta 467-S katkısıdır.

Mega projelere Optima Serisi ile katkı sağlayan CHRYSO, Optima 100 ile köprünün ana beton tasarımında yarar sağlamıştır. Aynı zamanda köprünün ana beton tasarımında yüksek performanslı ürün kullanılmıştır. CHRYSO®Optima 160-B, zemin iyileştirme faaliyetlerinde kullanılan diyafram duvar betonlarında kullanılarak sağlam zemin sağlanmıştır. 
Köprü Ayakları(Keson) offshore dökümlerinde, çok uzun süre kıvam koruması ve reolojik stabilite için tercih edilen CHRYSO®Optima 161 ürünü kullanılmıştır.

Merkezi Paris olan CHRYSO, dünya genelinde 20 iştirak&dağıtım ve lisans sahibinden oluşan uluslararası bir ağa sahiptir. 70 ülkeye doğrudan satış ve 20 yıldır üretim yapmaktadır. CHRYSO yıllık 250.000 ton üretim kapasitesi ile Kocaeli, Trabzon ve Adana olmak üzere üç fabrikada üretim yapmaktadır.