LEED Platinum yeşil bina ve Uptime Tier IV veri merkezi belgeleri dünyada çok az sayıda tesise veriliyor. KKB Anadolu Veri Merkezi de alanlarındaki en üst düzey sertifikalar olan bu belgelere sahip dünyada çok az sayıdaki tesisten biri oldu. Projenin mimari ve iç mimari tasarımı Manço Mimarlık tarafından yapıldı, yeşil bina danışmanlığını Erke Tasarım, Uptime Tier belgesi danışmanlığını ise Nitel Teknoloji üstlendi. Manço Mimarlık, tarafından tasarlanan tesis, bankacılık sektöründe Türkiye’nin en büyük veri merkezi alanlarını ve ek binalarını içermektedir. Mimari ve mühendislik projeleri, bütünüyle Revit BIM yazılımında hazırlanmış, geniş bir danışman ekibi ile işbirliği içinde geliştirilmiş, tesiste en üst düzey güvenlik sistemleri ve teknik altyapı uygulanmıştır. Proje, Ankara’da 43 dönümlük bir arazi üzerinde 3 etap olarak planlanmıştır. Destek Bina, Veri Merkezi,  ve Müşteri Operasyon Merkezi yapılarını içeren 1. etabının yapımı da 2017 yılı başında tamamlanmıştır.

TASARIMDA YENİLİKÇİ DOKUNUŞ

LEED Sertifikası, ABD merkezli USGBC tarafından yapıların sürdürülebilir nitelikleri değerlendirilerek veriliyor, 165 ülkedeki 92.000 proje ile dünyanın en yaygın yeşil bina belgesi olma özelliğine sahip. KKB Anadolu Veri Merkezi’nin insan sağlığına zararsız malzemeleri, enerji ve su tüketimini azaltan özellikleri, üstün tasarımında yenilikçiliği ve iç mekân konforu ile almaya hak kazandığı LEED Platinum, alınabilecek en üst düzey yeşil bina sertifikası. Dünya üzerindeki bu belgeye sahip veri merkezlerinin toplam sayısı ise yirminin altındadır. 20 yılı aşkın süredir, Veri merkezlerinin kesintisiz işleyebilme özelliğini belgeleyen ABD merkezli Uptime Enstitüsü bu alanda dünyanın en önde gelen kuruluşu. KKB Anadolu Veri Merkezi’nin işletme sürecinin yüzde 99,995’i oranında elektrik ve mekanik altyapısı, kesintisiz hizmet vermesini sağlayan bilişim ile almaya hak kazandığı Tier IV sertifikası, Uptime Enstitüsü tarafından verilen en üst düzey belge. Dünya üzerinde Tier IV belgesi sahibi yalnızca dokuz adet operasyon aşamasında veri merkezi bulunmaktadır.

MANÇO MİMARLIK HAKKINDA

1970 yılında, Y. Mimar Aytaç Manço tarafından kurulan Manço Mimarlık, yurt içi ve yurt dışında birçok yayımlanmış projesi ve ödülleri bulunan, ISO9001:2015 belgesine sahip bir mimarlık ofisidir. 50 yılı aşan mesleki deneyimini genç kadrosunun dinamizmi ile birleştiren firma Aytaç Manço ve oğlu Mimar Ali Manço ortaklığında yönetiliyor, Firma, mimari / iç mimari tasarım, danışmanlık ve mesleki denetim hizmetleri sunmaktadır. Firmanın uzmanlık alanları, başta konut, ofis, veri merkezi, karma kullanım, fuar / sergi, ticaret, kamu ve sanayi yapıları olmak üzere, maliyet ve enerji etkin yenilikçi çözümlerin hedeflendiği birçok farklı proje türünü içermektedir.