Markanın yeni soluk niteliğindeki bu projesinin özelliklerini, Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer ile konuştuk.  

Gökorman projesinin cephesinde farklı bir yol izleniyor. Burada yapılacak çalışma hakkında bilgi verir misiniz?

Dünyada yeni bir tasarım trendi olan; yeşili balkonlara, cepheye taşıyan ve ilhamını doğadan alan mimarisiyle Gökorman, Çekmeköy Ormanı’nın hemen karşısında yer alıyor. Gökorman; her mevsim renk değiştiren özgün mimarisi 100 metre yükseklikte bile ağaçlara dokunacak kadar yakın olmanın özgürlüğü ile Çekmeköy Ormanı’nı yukardan seyretme fırsatı veriyor. Gökorman projesinde yaşayacaklar eşsiz cephe tasarımında kullanılan 200 ağaç ile teraslarında doğayla iç içe ve zirvede olmanın tadını çıkaracaklar. 

Projede enerji, su gibi tüketimleri azaltacak ne gibi uygulamalar gerçekleştirilecek?

Asansör ve teknik hacimlerde kullanılan motorlar ihtiyaç oranında çalışmakta ve enerji tasarrufu sağlamaktadır. Dairelerde ortak alan ve peyzaj alanlarında kullanılan aydınlatma armatürleri yüksek verimli, LED teknolojili olup klasik armatürlere göre daha fazla enerji tasarrufu sağlanmaktadır. Ortak alanlardaki aydınlatma armatürleri sensörler ile kumanda edilmekte ihtiyaç halinde devreye girerek enerji tasarrufu sağlamaktadır. Bağımsız bölüme ait odalarda sıcaklık kontrolü yapılarak, ısıtma sistemi yakıt ve enerji tüketiminde ekonomi sağlanmaktadır. 

Sinpaş önümüzdeki süreçte neler hedefliyor?

Sinpaş şantiyelerinde üretim devam ediyor. Hedeflerimiz, sürdürülebilir ve yenilikçi projeler üretmek ve Sinpaş imzalı yeni projeler ve taleplerle bulunduğumuz bölgelerin gelişimine katkı sağlamak. 2020 yılında da hali hazırda İstanbul, Ankara ve Bursa bulunan projelerimizin satışlarına devam edeceğiz.  2020 yılında gayrimenkul alanında esen olumlu rüzgar ve Sinpaş’ın 46 yıllık tecrübesiyle satış için kendimize koyduğumuz hedefleri tutturacağımızı düşünüyoruz. Şuana kadar gerçekleşen satış rakamları da söylemlerimizi destekler nitelikte devam ediyor.