İnşaat sektörüne iskele kalıp satış ve kiralama hizmeti veren Güneş İskele, TSE standartlarına uygun üretilen iskele sistemleriyle projelere güvenli çözümler sunuyor.  Markanın çalışmalarını, Satış Pazarlama Sorumlusu Ersan Bektaş ile konuştuk. 

Firmanızın yapılanması ve çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

Firmamız üretim ve kiralama hizmeti olarak iki bölümde yapılanmaktadır. İnşaatlar için kalıp altı taşıyıcı sistemler (masa tipi iskeleler, teleskobik direkler); dış cephede boya, izolasyon, yalıtım, kaplama ve her türlü alanlar için güvenlikli iskeleler; aydınlatma, elektrik tesisatları, tabela vs. alanlar için mobil iskeleler (yürür iskeleler) kiraya verme ve satış alanlarında faaliyette bulunmaktadır. 
Bu yılın ikinci yarı yılına yönelik planlarınız neler? Ürün, proje, pazarlama gibi hangi konularda neye odaklanacaksınız?
Yılın ikinci yarısında kiralama stokumuzu arttırmayı hedefliyoruz. Artan kapasiteye paralel pazarlama çalışmalarında revizyona giderek, kurumsal pazarlamayı etkin kullanmayı amaçlıyoruz.

Salgın, deprem gibi durumlarda yeni yapıların çok hızlı bir şekilde yapılmasına ihtiyaç duyulabiliyor. İnşaat yapımının hızlanmasında iskele ya da kalıp sistemlerinin önemi nedir? Firmanız sistemlerinin iş yapım hızına katkısı nedir?

İskele kalıp, inşaatın olmazsa olmazları arasındadır. Nitekim iskele ve kalıp sistemi olmaz ise beton dökülemez, sıva yapılamaz. Firmamız yüksek miktardaki kiralama kapasitesi ile, artan inşaat taleplerinin gecikmeden gerçekleşmesinde ve kaliteli yapıların oluşmasında aktif rol almaktadır. 

Yaz aylarının gelmesi ile mevcut yapıların cephe ve çatılarında yenileme çalışmaları artıyor. Bu çalışmalara hangi ürünlerinizle nasıl bir fayda sağlıyorsunuz?

İş sağlığı ve güvenliği yönetmeliklerine uygun imal edilmiş, galvaniz güvenlikli iskeleler kullanmaktayız. Bu ürünler iş kazalarını minimum seviyeye indiren, sağlıklı çalışma alanları oluşturan TSE belgeli ürünlerdir. 

Gündeminizde hangi başlıklar var, hedefleriniz ve planlarınız neler? Hangi projelere çözüm sunuyorsunuz?

Şu anda artan talepleri karşılamaya çalışıyoruz. İhlas Güzelce, TOKİ, Emniyet Binaları (Selimpaşa) markalı konutlar, Yalova Devlet Hastanesi gibi birçok projede aktif hizmet veriyoruz.