İskele ve kalıp sektörünün önde gelen isimleri arasında yer alan Orhun İskele Kalıp ve İnşaat Malzemeleri, inşaat yapımına hız kazandıracak çözümleri ile öne çıkıyor. Çelik perde kalıpları, çelik kolon kalıpları, masa tipi iskele sistemleri, kule (kovanlı) tipi iskele sistemleri, malzeme alma platformları, güvenlik ağları ve bunların konsolları, H20 ahşap kirişli perde ve kolon kalıpları, tekerlekli (mobil) iskele sistemleri, tırmanır kalıp konsol sistemleri ile müşterilerine çözüm sunan firma birçok önemli projenin partneri. 
Müşterilerine en uygun fiyat ve en yüksek kalite de donanım temin etmeyi hedefleyen markanın en önemli sistemlerinden biri de çelik kolon kalıpları. Kalıbın hacmine ve ölçülerine göre 0 (sıfır) risk anlayışı ile üretimi yapılan çelik kolon kalıpları sahip olduğu donanımları ile maksimum güvenlik sunuyor. Açıları (kare ve dikdörtgen geometriye sahip) her daim 90 derece açıda kalabilen sistem, bu özelliğiyle personelin kalıbı daha kolay ve hızlı kurulum yapmasına imkan sağlıyor. 

UZUN KULLANIM ÖMRÜ AVANTAJI 

Orhun İskele Kalıp ve İnşaat Malzemeleri çelik kolon kalıplarının köşelerinde, yaygın olarak kullanılan plastik çıtaların aksine çelik malzeme kullanarak müşterine kullanım ömrü daha uzun olan bir sistem sunuyor. Sistem hakkında bilgi veren Genel Müdür Özgür Görpüz, firmalarının ürettiği kalıp sistemlerinde denge payandaları için ayrıca başlığa gerek duyulmadığını vurguluyor. Görpüz, “Çünkü başlıklar gerek çalışma süresince gerekse de kaba yapı imalatından sonra müşterimizin deposuna veya bir başka şantiyesine sevk sırasında kaybolmaktadır. Denge payandalarının başlıkları kalıp üzerinde sabittir. Müşterilerimiz böylece ayrıca payanda başlığına ücret ödemezler ve kaybetme kaygısı yaşamazlar. Firmamızın ürettiği kalıpların dışında tüm kalıplarda “köşe tutucu” (deve boynu, domuz kafası) olması şarttır. Çünkü bu aksesuarlar kalıpları birbirine köşelerinden bağlamaya imkân sağlar. Biz de bu aksesuara gerek yok! Kalıplarımızda tek tip kama kullanılır. Normalde bir takım (h:300cm) olan kalıpta altı adet döküm kama, 12 ve 8 sac (yaprak) kama ve 12 adet köşe tutucu kullanılmaktadır. Bu hem personel için montaj külfetidir hem de müşteri için artı maliyettir. Üretimini yaptığımız kalıplarımızda yalnızca iki adet döküm kama kullanılmaktadır.” Diyor.

Kalıplarında ahşap ekipmana ihtiyaç duyulmadığını önemle vurgulayan Görpüz, ister kolon kalıpları olsun ister perde kalıpları olsun plywood, H20 ahşap kiriş ve bunların bağlantı aksesuarlarına ihtiyaç duyulmadığını, kalıpların beton ile temas edecekleri yüzeylerinin çelik sac malzemeden imal edildiğinin altını çiziyor. 
Üretimini yaptıkları kalıpların işlevinin sona erdiğinde geri dönüştürülebileceğini açıklayan Görpüz, aynı zamanda müşteri talep ettiğinde işlevi biten kalıpları bir başka projeye göre uyarlayabildiklerini vurguluyor. Görpüz, sözlerini şu şekilde sürdürüyor: “Kullanılmış olan kolon ve perde kalıplarını yeni projelerine göre revizyonlarını yapıp uygun hale getiriyoruz. Böylece yeni kalıp maliyetine kıyasla sadece kolon ve perde kalıplarında ortalama yüzde 40 – 60 daha düşük maliyetlerle elde edebilirler.”