“Aynı çatı altında bir ömür” sloganıyla yola çıkan MKB Metal Kiremit, metal kiremit üretimindeki başarısını her geçen gün artırıyor. Üretimdeki başarısını hizmet kalitesiyle birleştiren marka, sektörün önde gelen isimleri arasında. 
Metal kaplama sektöründe 20 yıllık bir geçmişlerinin bulunduğunu aktaran firma yetkilisi Umut E. Bakırcı, 2010 yıllarında çatı kaplama sektöründe çalışmalarına başladıklarını ifade ederek, 2015’te ise 2000 metrekare kapalı üretim tesisiyle kumlu metal kiremit üretimlerini devreye aldıklarını açıkladı.  Firmalarının 10’dan fazla ülkeye ihracat yaptığını ve Türkiye’de yüzde 10’luk çatı kaplama sektöründe faaliyet gösterdiklerini açıklayan Bakırcı, aylık üretimlerinin 70 bin metrekare olduğunu açıkladı. 

ISI VE SES YALITIMI SAĞLIYOR

Metal kiremitin avantajlarına dikkat çeken Bakırcı, metal kiremitin hafif ve montajı kolay, yanmayan bir ürün olduğunu açıkladı. Metal kiremitin çatılarda aynı formda üretilen kiremit altı straforuyla ısı ve ses yalıtımı sağladığını vurgulayan Bakırcı, metal kiremitin 50 yıl garantili olduğunun altını çizdi. Metal kiremitin normal geleneksel kiremitlere göre yapılarda yedi kat daha hafif olduğunun altını çizen Bakırcı; ısıya, güneş ışınlarına, bütün kötü hava koşullarına dayanıklı olan metal kiremitin kırılma ve çatlama yapmadığını dile getirdi. Ürünün estetik görünüme de dikkat çeken Bakırcı, 50 yıl garantili bir ürün olduğuna da dikkat çekti. 

Türkiye’de metal kiremit kullanımını arttırmak ve “aynı çatı altında bir ömür” sloganıyla en az 50 yıl çatı aktarımına son vermeyi hedeflediklerini aktaran Bakırcı, Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayan ihracat hedeflerinin 2020 yılına kadar en az 20 ülkeye ulaşmayı planladıklarını açıkladı.