Firmanın çalışmalarını Genel Müdür Murat Şahin ile konuştuk.

Kristal Çatı’nın başarı hikayesini öğrenebilir miyiz? 

Uzun yılardır sektörde faaliyet göstermekte olan firmamız, 2018 yılı Mayıs ayında kurulan Kristal İnşaat Ltd. Şti. ismi ile kurumsal kimliğe kavuşmuştur. Ana faaliyet konumuz anahtar teslim çatı sistemleri ve yalıtım uygulamalarıdır. 

Hangi ürün ve hizmetlerinizle müşterilerinize çözüm sunuyorsunuz?

Yapı malzemeleri sektöründe 60 yıllık tecrübeye sahip olan Kilsan – Ekmekçioğlu Grup şirketlerinden Tayf Kiremit ve Çatı Sistemleri’nin uygulayıcı yetkili bayiliğini yapmaktayız. Bu bağlamda Tayf Çatı Sistemleri ile çözümler sunmakla birlikte çatı pencereleri, ısı ve ses yatılım sistemleri ve sorunun kaynağına göre önerilebilecek çeşitli su yalıtım sistemleri ile müşterilerimize çözümler sunuyoruz.

Kiremit çatının avantajları nedir? Kiremit çatıların binalarda enerji verimliliğine ve son kullanıcı bütçesine katkısı nelerdir?

Kiremit çatıların en büyük avantajı tek başına su, ısı, ses ve yangın yalıtımlarını çözebilmesidir. Ayrıca üniversitelerin yüksek lisans ve doktora tezlerinde araştırıldığı üzere, petrol türevi çatı kaplama ürünleri güneş ışınlarını yüzde 6 - 10 arasında geri yansıtabilirken; kiremit ise güneş ışınlarını yüzde 70 - 85 arasında geri yansıtmaktadır. Son kullanıcı bütçesine katkısı ise iki şekildedir. Birincisi ısı yalıtım katsayısının yüksekliği sayesinde yazın soğutma, kışın ise ısıtma maliyetlerine ciddi anlamda katkı sağlamaktadır. Çünkü binalardaki ısı kaybının en yoğun olduğu iki bölgeden biri çatı, diğeri ise pencere ve kapı doğramalarıdır. İkinci avantajı ise uzun ömürlülüktür. Bu sayede düşük bakım maliyeti ve uzun ömürlülük avantajı ile, petrol türevi çatı malzemelerine oranla 6 kata kadar bütçesel anlamda katkı sağlamaktadır.