YELİZ YİRMİBEŞ LALE - Çoruh Çatı, tecrübesi ile ismini duyurmuş markalar arasında yer alıyor. Müşterilerine en doğru çözümü sunmayı kendisine prensip edinen firmanın Yöneticisi Orhan Çoruh, mevcut binalarında çatı yenileyecek olanları dikkat etmeleri gereken kriterleri hatırlatıyor.

İlk olarak yapının bulunduğu iklim ve daha sonra müşterinin isteğine göre en sağlam şekilde uygulama yapıldığını belirten Çoruh, yapıların en önemli kısımlarının çatı ve cepheler olduğunu hatırlatıyor. Yapının dış kabuğunu oluşturan çatı ve cephenin yağmur, rüzgar gibi hava koşullarından etkilendiği için kaliteli malzeme ve işçilik ile yapılması gerektiğini önemle vurgulayan Çoruh, çatıdan sızan suyun, binanın içerisine girerek nem ve rutubete sebep olacağını, bu da yapının donatılarına zarar vererek binayı olumsuz etkileyeceğini hatırlatıyor. Bu sebeple çatının hem üst hem de alt katmanında kullanılacak malzemenin kalitesine önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Çoruh, ürünün fiyatına değil, uzun vadede sağlayacak faydasına odaklanılması gerektiğini söylüyor. Öncelikle rüzgar gibi birtakım çevre koşullarının test edilmesi ve planlama yapılması gerektiğini dile getiren Çoruh, ihtiyaç duyulan malzemelerin kullanılması gerektiğini açıklıyor. 

“HER İKLİMDE AYNI MALZEME KULLANILAMAZ”

Her iklim şartlarında aynı kalınlıkta malzeme kullanılamayacağına dikkat çeken Çoruh, “Antalya’daki bir yapının çatısında 60x60 2 mm profillerle uygulama gerçekleştirilebilir, çünkü bu bölgede kar yağmıyor. Aynı kalınlıktaki profili İstanbul’da ya da Erzurum’da kullanamazsınız. Nitekim burada minimum 60x120 ya da 80x160 gibi kalınlıktaki profiller kullanılmalıdır, aksi halde şiddetli bir kar yağışında ya da rüzgarda çatı zarar görür. Erzurum’daki yapıların çatılarında kar tutucuları, rezians sistemleri mutlaka kullanılması gerekir.  Öte yandan doğru malzeme kullanımı kadar doğru uygulamada önemli.” Diyor.  Malzeme ne kadar iyi olsa da yanlış bir uygulama ile istenilen performansın elde edilemeyeceğini açıklayan Çoruh; çatının, yalıtımdan kaplamasına kadar birçok katmanı kapsayan bir uygulama alanı olduğunu belirterek, Çoruh Çatı olarak çatının tüm uygulamalarının hizmetini müşterilerine verdiklerini kaydediyor. Çoruh, böylelikle tüm aşamaları kontrol edebiliyor, olası bir sorun ya da ihtiyaçta gerekli müdahaleyi yapabildiklerini söylüyor.