Metal çatı ve cephe kaplamalarıyla inşaat sektörüne hizmet veren Esmol’un Genel Müdürü Erdem Akbayrak, müşterilerine konfor ve verimliliği artıracak çözümler sunduklarını söylüyor. 

Esmol’un başarı hikayesini öğrenebilir miyiz? İnşaat sektörüne hangi ürün ve hizmetlerinizle çözüm sunuyorsunuz?

Esmol, metal çatı ve cephe kaplama sektöründe 15 yıllık tecrübemiz neticesinde 2017 yılında İstanbul’da kuruldu. Sancaktepe’de bulunan 1250 m3 alanımızda dört personel ile 70’in üzerinde ürün ile geniş bir kalemde müşterilerimize hizmet veriyoruz.

Enerjide dışa bağımlı bir ülke olan Türkiye’de tüketilen enerjinin yüzde 40’ı yaşadığımız binalarda tüketiliyor. Bu binalarda tüketilen enerjinin yüzde 70’ini de ısıtma ve soğutmak amacıyla kullanıyoruz. Enerji verimliliğini sağlamak adına çatı ve cephe malzemelerin tercihinde neye dikkat edilmeli sizce? Firmanız bu konuda nasıl bir avantaj sunuyor? 

Müşterilerimizin fiyat ve ürün talebine karşı öncelikle kendilerine binanın bulunduğu konumu, yapım amacını, bölgenin iklim, coğrafi ve teknik özeliklerini soruyoruz. Müşteri tarafından bu bilgiler bize verilir ise kendilerine konfor/ verim sağlayacak alternatifler sunabiliyoruz. 

Gündeminizde hangi konular var? Önümüzdeki süreçte neyi hedefleyeceksiniz?

Esmol firması olarak orta ve uzun vadede ince cidarlı metallerle ilgili ithalat ve ihracat departmanı oluşturmayı ve böylelikle pazarda aktif rol oynamayı hedefliyoruz.