Yağmur dere sistemleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Yağmur dere sistemleri ülkemizde daha çok PVC olarak yapılıyordu. Son yıllarda aşırı yağışlar ve dolu nedeniyle PVC’lerde kırılma gibi durumlar yaşandı. Metalin dayanımı çok daha yüksek. ?  sistemlerin önümüzdeki süreçte pazarda daha çok göreceğimizi düşünüyorum. 

Çözüm sunduğunuz projelere örnek verir misiniz?  

İstanbul Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Taşkışla binasının çatı uygulamasını yapıyoruz. Burada kiremit ve çinko uygulaması gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Maçka Kampüsünde de çalışmalarımız sürüyor. Gaziantep’de ise birçok çatı uygulaması gerçekleştiriyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana Türkiye’nin birçok şehrinde çalışmalar yaptık. Kemerburgaz’da bir villanın çatı çalışmaları kapsamında bakır dere uygulamasını ve kapı giriş üstünü yaptık. Mevcut çalışmalarımızın yanı sıra Anıl Restorasyon firması ile restorasyon projelerine kendi uzmanlık alanımızda çözüm sunuyoruz. 

Sektörünüzdeki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Üyesi olduğumuz ÇATIDER’in  2017 yılı sektör araştırmasına göre, metal esaslı çatı kaplama malzemeleri 63 milyon 490 bin metrekare olarak yapılmış. Bu yüzde 38.1 pazar payı karşılığına geliyor. Kil esaslı kiremit çatı kaplamaları malzemesi ise yüzde 18.3, çimento esaslı kaplama malzemesi yüzde 4.4, bitüm esaslı malzemeler ise 32. 7, sentetik esaslı çatı kaplama malzemeleri 6.2, diğer çatı kaplama malzemeleri ise yüzde 0.2 pazar payına sahip. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte de çatıların ağırlıklı metale dönüşeceğini öngörüyorum. Sektörümüzün pazar payı her geçen gün daha da artacaktır. Türkiye pazarına Avrupa’dan yeni markalar faaliyet göstermek üzere giriyor. Burada malzemenin doğru uygulanması önemli. Her üreticinin malzemesinin doğru uygulanması için ustalara eğitim vermesi gerekiyor. 

Önümüzdeki süreçte neyi hedefliyorsunuz?

Bu yıl daha çok restorasyon projelerine ağırlık vermek istiyoruz. Ayrıca villa gibi bireysel müşterilerimize ve diğer projelerimize de çözüm sunmaya devam edeceğiz. Amacımız projeye uygun en doğru cephe kaplamasını tercih ederek müşterilerimize sağlam, uzun ömürlü, ekonomik, kullanım amaçlarına uygun ve estetik bir çözüm sunmak.