Umut Çatı Kapak Sistemleri’nin başarısı, üretim kapasitesi hakkında bilgi verir misiniz?

Umut Çatı Kapakları olarak, uzun yıllara dayanan tecrübemizle inşaat projelerine geniş ürün gamımız ve profesyonel kadromuzla hizmet veriyoruz. Firmamız faaliyetlerine 2010 yılında Ankara Pursaklar sanayisinde plastik enjeksiyon yaparak çalışma hayatına başladı. Bu dönemde güneş enerjisi sızdırmazlık elemanları üretimi gerçekleştiriyorduk. 2011 yılında çatı çıkış kapakları projemizi hayata geçirip 2012 yılı başında ilk çatı çıkış kapağının üretimini yaptık. 2013 yılında ise sürgülü polikarbon ve sürgülü cam damperi çeşitlerini ürettik. Başlangıçta kapak saclarını lazerde kesip iki yanını kaynaklı ve puntalı olarak yapıyorduk. 2016 yılına geldiğimizde yekpare preste basarak kaynaksız eksiz üretmeye başladık. 2017 yılında ise yekpare gövdeli kapağı amörtisör (piston) olarak üretmeye başladık. 2017 yılının Ekim ayında Ar-Ge çalışmalarımız neticesinde Türkiye'de bir ilk olarak yaylı bilye kullanarak özel menteşe üretimine imza attık. Böylelikle camlı üst kapağın açılırken geriye düşüp kırılmasını önledik. Kapağın 130 derece açılıp sabit kalmasını sağladık. Türkiye’nin en fazla çatı kapakları üreten firması olarak sektörde lider konumda yer alıyoruz. Müşterilerimizin gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına kendimizi sürekli yenileyerek sektörün gelişimine katkı sağlıyoruz. Her yıl üretim ve satış kapasitemiz artarak devam etmektedir. 

2020 yılını hem firmanız hem sektörünüz açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?

2020 yılı bizim için oldukça başarılı geçti. Dünyada yaşam koşullarını çok olumsuz etkileyen Covid-19 virüsü, bizim içinde bulunduğumuz sektörü çok etkilememiş olacak ki biz bundan iş olarak yurt içinde zarar görmedik. 

Çatı kapak sistemlerinin yapılarda kullanılmasının avantajı nedir?

Çatı kapak sistemleri, çatı aralarını aydınlatmasının ve havalandırmasının yanı sıra çatıya çıkış için de rahatlıkla kullanılmaktadır. 

Ar-Ge çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Ar-Ge çalışmalarımız var, mevcut üretimimizde tek cam kullanıyoruz. Şimdi ısı camlı ve yalıtımlı olmak üzere çatı penceresi planlıyor ve üzerinde çalışıyoruz.

İhracat çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?

2020 yılında Kosova’ya ilk ihracatımızı yaptık. Covid-19 ne yazık ki ihracat çalışmalarımızı olumsuz etkiledi, bu süreçte mevut durumdan ötürü çok fazla yurt dışına seyahat edemedik. 

Çözüm sunduğunuz birkaç projeye örnek verir misiniz?

Umut Çatı Kapak Sistemleri olarak fabrikamızda üretimimizi yapıyoruz, her ilde bulunan bayilerimiz aracılığı ile de ürünlerimizi müşterilerimize dağıtıyoruz. Türkiyemizin bütün şehirlerinde uygulanıyor, bizim birebir uygulamamız yok. Ürünlerimizin birçok projede kullanıldığını biliyor ve takip ediyoruz.
Yurt içinde ve yurt dışında neyi hedefliyorsunuz?
Yurt içinde ve yurt dışında en iyi kaliteyi üretmeye gayret edeceğiz. Yeni ürünlerimiz çıkınca da yurt dışı çalışmalarımızın daha ağırlıklı olması için daha çok çaba sarf edeceğiz.