Carrier Lift, birkaç yıl öncesinde doğmuş olsa da kısa bir zamanda önemli bir başarıya imza atmış bir marka. Bu başarıda, firma ortaklarının güvenlikli iskele sektöründeki yaklaşık 25 yıla dayanan tecrübesinin ve kaliteye verdikleri önemin payı büyük. Bu yıl ile birlikte firmalarının, yük ve personel taşıyıcı şantiye asansörleri olan CRA 2000 isimli ürünlerinin yatırımını tamamladığını ve üretime başladığını açıklayan Genel Müdür Bilal Salık, “Aynı zamanda Rusya’da distribütörlük firmamızı kurarak geçtiğimiz Mart ay itibariyle BOFER Cephe ile 36 adet; ESTA Constraction ile de 66 olmak üzere toplam 120 adet otomatik iskele ve 24 adet şantiye asansörü kiralama ve satış işlemi gerçekleştirdik. Rusya Federasyonu Moskova bölgesindeki satış hedefimiz, ilk yıl 200 adet otomatik iskele, 50 adet şantiye asansörüdür. Bu bölgeye hem satış hem de kiralama olarak sahada hizmet veriyoruz. Şu andaki verilerimize baktığımızda beş ay gibi kısa bir sürede hedeflerimizin yüzde 60’ını gerçekleştirmiş bulunuyoruz.” dedi. 

 Carrier Lift’in çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

Carrier Lift, 2016 yılında sahip olduğu tecrübe ve üretim deneyimi ile birlikte yapıların dış cephe uygulamalarında daha pratik, güvenli ve ekonomik kullanım sağlamak için otomatik iskele sistemleri sektöründe faaliyet göstermek üzere kuruldu. Otomatik iskele sistemlerinin üretimini, Ankara’da 4 bin metrekareden oluşan fabrikamızdaki son sistem teknoloji ile tüm standartlara uygun normlar dahilinde üretiyoruz. Yıllık üretim miktarımız yaklaşık (10mt *50mt ebatta) 200 adet otomatik iskeledir. Türkiye’de satış ve kiralama hizmetlerimize ilave olarak değişik bölgelerdeki yetkili servis ağımız ile servis, bakım, montaj ve de montaj hizmetlerimizi kesintisiz kullanım prensibi ile iş ortaklarımıza sunmaktayız. CR1250 TEK MAST ve CR2500 ÇİFT MAST olmak üzere iki ayrı otomatik iskele sistemimiz var. Bu iki ürün arasındaki fark CR 2500 ÇİFT MAST otomatik iskele sisteminin kullanım alanının ve taşıma kapasitesinin daha fazla olmasıdır. Yapıların yerleşim ve vaziyet planı, kullanılacak sistemin belirlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Carrier Lift Asansör olarak her forma ve yapıya uygun çözümler sunmaktayız. 

Çözüm sunduğunuz projelere örnek verir misiniz?

Bugüne kadar birçok önemli projede Carrier Lift Otomatik İskele Sistemleri tercih edildi. Bu projeler şu şekildedir: Baysaş İnşaat/Tuna Cephe/16 adet ünite, Yedi Mavi projesi      /Adil Alüminyum /24 adet ünite, And Pastel projesi /Aksoy Alüminyum /40 adet ünite, Artaş Ümraniye /Şenyuva Alüminyum /18 ünite, Garden Plaza/Dk proje/10 adet ünite, Hıt Yapı/Umb Yapı/18 adet ünite, Oyak İnşaat /Vendoks Yapı/ 24 ünite, Vadi Koru/Bisam Cephe /24 Ünite. Bu projelerde güvenlikli iskele kullanıldığında stoklama için daha büyük bir alana, daha kalabalık bir ekibe ve montaj ve demontaj için daha uzun bir süreye ihtiyaç duyulacaktı. Bu sebeple otomatik iskele sistemlerinin kullanımı çok daha avantajlı. 
Çünkü otomatik iskele sistemleri, piyasadaki alternatif çözümü olarak kullanılan güvenlikli iskele sistemleri ve asma iskele sistemleri ile mukayese edildiği takdirde; daha güvenlikli bir kullanım, daha ekonomik bir çözüm, daha pratik montaj ve demontaj ile zaman tasarrufu ve daha fazla bir taşıma kapasitesine sahiptir.

Ülkemizde Ankara’da otomatik iskele sistemleri kullanımı daha yoğun; ancak yakın zamanda İstanbul ve diğer illerimizde de kullanımı artacaktır. Bu düşüncemiz ülkemizde güvenlik standartlarına verilen önemin her geçen gün artmasından kaynaklanıyor. Ankara’daki ortağımız Taner Şanal makine üretimini konusunda ehliyetli ve Ar-Ge’ gelişimini yakından takip eden bir iş adamı. Bugün bu önemli projelerde tercih edilmemizde ürün ve hizmet kalitemizin yanı sıra 25 yıllık pazar tecrübemizin de payı bulunmaktadır. Tüm bu argümanlar firmamızı çok daha başarılı kılmaktadır.

Carrier Lift’in hedefleri neler?

Öncelikli hedefimiz global pazarda istikrarlı bir oyuncu olmak. Türkiye’de bu pazara hem kiralama hem de satış alanında her türlü ihtiyaca cevap verebilecek nitelikte ekip, bayi ve servis ağı ile donanıma sahibiz. Carrier Lift’ın Avrupa da üretilen pek çok muadil ürünlerden daha kaliteli ve uzun ömürlü bir kullanım imkanı sağladığını söyleyebiliriz. Bu nedenle yurt dışı hedeflerimizde önceliğimiz istikrarlı ve dolayısı ile kalıcı bir yer edinebilmektir. 2017 yılında oluşturduğumuz Cezayir’deki distribütörlüğümüz de bu hedef doğrultusunda ilk adımımızı oluşturmaktadır. Yapı yoğunluğu ve sektör takibimiz neticesinde gerek Türki Cumhuriyetleri gerekse Asya ve Avrupa pazarlarında yer edinme çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca Rusya’da distribütörlük firmamızı kurarak geçtiğimiz Mart ay itibariyle BOFER Cephe ile 36 adet; ESTA Constraction ile de 66 olmak üzere toplam 120 adet otomatik iskele ve 24 adet şantiye asansörü kiralama ve satış işlemi gerçekleştirdik. Rusya Federasyonu Moskova bölgesindeki satış hedefimiz, ilk yıl 200 adet otomatik iskele, 50 adet şantiye asansörüdür. Bu bölgeye hem satış hem de kiralama olarak sahada hizmet veriyoruz. Şu andaki verilerimize baktığımızda beş ay gibi kısa bir sürede hedeflerimizin yüzde 60’ını gerçekleştirmiş bulunuyoruz