Canlı renkler ve floresan vurgular kullanarak çarpıcı bir duvar oluşturmak çok kolay. Maksimum etki yaratmak için, nötr bir renk uyumu ile yüksek voltajlı renk parlamalarını eşleştirmek gerçekten çarpıcı bir etki yaratır. Kontrast güçlü bir araçtır, bu nedenle birbirlerini ön plana çıkaran okyanus yeşili ve turuncu veya safir ve limon sarısı gibi güçlü renkler tercih edilmeli. Beyaz sevenler ise tamamen beyaz bir fon ile başlayabilir ve yan yana geniş renk bloklarını boyayarak, bir renk bloğu etkisi yaratabilirler. 

Muhteşem bir flor dokunuşu da duvarlara heyecan katar. Elektrik mavisi, sarısı ve neon sarısı gibi muhteşem floresan renk tonları koyu renklerle eşleştirildiğinde harika görünür. 

Şeritli boya etkisi ile yaratıcılığı tetikleyin

Marshall, evdeki sanatsal dokunuş önerilerinden biri de çalışma odasının duvarlarını modern ama huzurlu bir çalışma alanı yaratan çarpıcı şeritler ile donatmak. 

Şeritli duvarı gömme dolap, şömine veya kitap rafları gibi ev ya da ofisinizdeki mevcut mimari bir özelliğin yakınına planlamak etkiyi artırır. Alanın hâlihazırda bulunan hatlarla oynayarak, kolaylıkla harika bir grafik etki yaratılabilir. 

Renk tonlarıseçerken kişiye kendisiniz rahatlamış hissettiren ancak aynı zamanda yaratıcılığı tetikleyen renkleri seçmek gerekir. Pek çok farklı renkler kullanılabilen bu tarza örnek oluşturması için Marshall, kurşun rengi, taş grisi ve barut rengini seçti. Bu renklerdeki şeritler kitap raflarına kadar uzatılarak ortamda görsel bir ilgi odağı oluşturan uzatılmış bir görünüm elde edildi.

Huzur veren, düzenli etkiyi güçlendirmek için, ev ya da ofisteki mobilyaların abartısız ve aksesuarların minimum sayıda olması gerekir. Sanatsal dokunuşu tamamlamak için de kitaplar, sanat eserleri veya gür yeşillikler kullanılabilir.

Gölge efektli bir duvar için uyumlu iki rengi karıştırmak yeterli

Çarpıcı gölgeli boya etkisi bir duvarı boyamanın harika bir yoludur. Marshall, en iyi sonuçları almak için, ton olarak birbirinden çok uzak olmayan renklerin kullanılmasını öneriyor. Örneğin sıcak bakır turuncusu ile açık kil rengini birlikte muhteşem bir gölge uyumu sergiliyor. Gölge efektli boyama yaparken de farklı bir teknik kullanmak gerekiyor. Marshall boya ustaları gölge etkisi için boyama ipuçları veriyor.
•    Odanın üst yarısını alt yarısından daha açık bir renge boyayın. Bu, tavanın daha yüksek görünmesini sağlar ve odanın görünümünü tamamen değiştirir. İlk olarak, daha açık olan rengi uygulayın. Herhangi bir damlama durumunda, odanın alt yarısını boyarken kapatması daha kolay olur. 
•    Duvarın üst tarafından boyamaya başlayın, aşağıya doğru ilerleyin ve kabaca iki rengin buluşmasını istediğiniz yerde durun. 
•    İkinci rengi uygulamanın zamanı geldi. Bu defa, duvarın alt tarafından başlayın ve yukarı doğru ilerleyin. 
•    Duvar üzerinde iki rengin birbirine karışmasını istediğiniz yere geldiğinizde, ikinci rengin birinciye karışması ve tam tersinin olması için yukarı doğru çaprazlama diyagonal vuruşlar yapın.