Dini yapılar, özgün mimari özellikleriyle kentlerde diğer yapılardan ayrışır. İslam dini için önemli bir ibadethane olan camilerin en gösterişli bölümlerinden biri hiç kuşkusuz kubbelerdir. Hem dış mimari özellikleri hem de iç yapısıyla özgün bir yapıdan oluşan camiler, tasarımında ve de uygulanmasında profesyonellik gerektiriyor. Maniş Yapı, uzun yıllara dayanan tecrübesi ve profesyonel kadrosuyla cami yapıların inşa edilmesinde önemli bir çözüm ortağı olarak öne çıkıyor. 
45 yıllık tecrübenin sonucu olarak kurulan Maniş Yapı, bugüne kadar birçok önemi projeye imza attı. Bu projelerden biri de Çamlıca Camii projesi. 

KURŞUN KAPLAMA ÇÖZÜMLERİ İLE ÇAMLICA CAMİSİ PROJESİNE DEĞER KATTI

Kurşun, bakır, titanyum çinko, krom, alüminyum gibi tüm metal çatı kaplama ekipmanlarını her çeşit yapı türünün çatı ve cephelerinde uygulayabilecek donanıma, teknolojiye ve nitelikli iş gücüne sahip olan Maniş Yapı, Çamlıca Camii projesinin kubbe kaplamasını gerçekleştirdi. Marka, Çamlıca Camii projesi için 820 ton kurşunun tamamını tesislerinde üretti. Aynı zamanda uygulama işçiliğini gerçekleştiren marka, hem kurşun cephe üretimindeki hem de uygulamadaki başarısıyla projeye değer kattı.  Proje kapsamında Horosan sıva harcıyla ısı izolasyonu da sağlayan firma, Vakıflar kurşun geleneğinin tüm incelikleri bire bir uygulayarak projeye uzun ömürlü, estetik bir çözüm sundu. 

Bugüne kadar birçok önemli projeye çözüm sunan Maniş Yapı’nın çalışmalarının arasında şehzade türbeleri, Koç Müzesi (Cunda Adası), Topkapı Sarayı Arkeoloji Müzesi, Topkapı Sarayı Hekimbaşı, Mekteb-i Tıbbiye (Marmara Üniversitesi), Huber Köşkü gibi yapıların altyapı izolasyon, tamir ve kurşun kaplama işleri yer alıyor.