Alüminyum, kompozit, dış cephe kaplama sistemleri, alüminyum doğrama, alüminyum korkuluk, otomatik kapı, panjur sistemleri, geçiş sistemleri ve ağır çelik imalatı hizmetleriyle hedef kitlesine çözüm sunan Çağatay Alüminyum, birçok kurumsal markanın öncelikli tercihi. Ürün ve hizmet kalitesiyle öne çıkan markanın çalışmalarını, Yönetim Kurulu Başkanı Çağatay Ata Karabıçak ile konuştuk. 

Çağatay Alüminyum’un çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz? Hangi ürün ve hizmetleri sunuyorsunuz?

1998 yılında kurulan Çağatay Alüminyum, şuan Giresun’da faaliyetlerine devam etmektedir. Sağlam ve estetik olan geniş ürün yelpazemizle, müşterilerimizin her ihtiyacına uygun seçenek sunuyoruz. Alüminyum, kompozit, dış cephe kaplama sistemleri, alüminyum doğrama, alüminyum korkuluk, otomatik kapı, panjur sistemleri, geçiş sistemleri ve ağır çelik imalatı hizmetleri sunmaktayız.

Giresun Afta Konutları projesine sunduğunuz çözüm hakkında bilgi verir misiniz? 

Gerçekleştirdiğimiz iş ve projeleri bir bütün olarak ele alarak, satış öncesi ve sonrasında tüm istek ve ihtiyaçlara hızlı ve kalıcı çözümler sunmayı temel prensip haline getirmiş bulunmaktayız. Afta konutları projesinde balkon ve merdiven korkuluğu, cephe kaplama sistemleri, kompozit cephe kaplama sistemleri, alüminyum doğrama ve bina giriş kapıları, otomatik panjur sistemleri ve otomatik geçiş sistemleri ile çözüm ortaklığımız devam etmektedir.

Çözüm sunduğunuz diğer projeler neler?

Schüco Alüminyum, Record Otomatik Kapı Sistemleri, Alurail Korkuluk Sistemleri ve Comunello Geçiş Sistemleri gibi uluslararası ve ulusal markaların tedariki, kurulumunu ve bakımını gerçekleştiriyoruz. Ülke genelinde birçok kurumsal firmaya çözüm ortağı olduk. Bunlardan bazıları Carrefoursa, Teknosa, Starbucks, Akbank, Halkbank, Madam Coco, Sırma Shop, Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Adıyaman Hilton Garden İnn, Selçuk Üniversitesi Hastanesi, Bilecik Hastanesi, Opet, Bp, Po, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Savunma Bakanlığı’dır. Bu çalışmalarımızı ilk günkü özveriyle devam ediyoruz. Karadeniz bölgesinde ve Giresun’da birçok büyük ve orta ölçekli işletmelere çözüm ortağı olmaya devam ediyoruz. Çözüm ortağı olduğumuz isimlerden bazıları Afta İnşaat, Bal İnşaat, Gülenler Yapı İnşaat, Öden İnşaat, Özkan İnşaat, Alsan İnşaat, Aykar İnşaat, Yavuzkan Hazel Gıda, Progıda Olam Grup, Kümbetli Fındık, Tirebolu 42, Ordu Açı Lisesi, Giresun İl Gümrük Müdürlüğü’dür. 
Schüco kapı ve pencere sistemlerinin Karadeniz bölge sorumlusu olarak Samsun, Trabzon, Adana, Adıyaman, Ordu, Giresun gibi illerde hayata geçen villa ve konut projelerine Alman kalitesini sunuyoruz. İhtiyaç doğrultusunda tasarlanabilen pencere, villa kapıları, sürme kapıları, kış bahçeleri ve ışıklık seçenekleriyle projelere değer katmaya devam ediyoruz. 

2019 yılında hangi yenilikleri hedef kitlenizle buluşturacaksınız? Hedef ve planlarınızı öğrenebilir miyiz? 

Çağatay Alüminyum olarak üstlendiğimiz uluslararası markaların bölge sorumluluğu, geniş ürün gamımız ve alanında uzman ekibimizle çalışmalarımıza davam ederken, her geçen gün projeler gerçekleştirmeyi ve portföyümüze yeni mutlu müşteriler eklemeyi hedefliyoruz. 

Alüminyumun mimariye kattığı değer nedir sizce?

Sağlam yapısı ve estetik yönüyle alüminyumun, mimari projeler ile birleşerek yapıya görsel açıdan zarafet katığını düşünüyorum.

Mimarideki yenilikler gibi birtakım değişimler sektörünüze nasıl yansıyor? Sektörünüzdeki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Çağ alüminyum çağı, gelecekte de alüminyumun tercih edileceğini öngörerek gelişen yenilikleri yakından takip ediyoruz. Mimarideki yenilikler her geçen gün gelişirken, biz de makine parkurumuzu genişletiyor, teknik personelimize gerekli eğitim ve seminer desteğini veriyoruz. Bu şekilde sektördeki gelişmelere paralel çalışmalar yürütüyoruz.