Bu yıl altıncı yılını kutlayan ACP Yapı Elemanları, bu kısa zamanda birçok başarılı çalışmaya imza atmış bir marka.  "Gözünüz arkada kalmasın" sloganıyla yola çıkan firma, müşteri ve çözüm odağında çalışmalarını sürdürüyor. Kurulduğu günden bugüne hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok prestijli projede tercih edilen ACP Yapı Elemanları’nın hizmet verdiği önemli projelerden biri de Bursa Şehir Hastanesi. Şehrin en önemli hastanelerinden biri olması planlanan projeye ACP Yapı Elemanları, distribütörü olduğu Dormakaba marka ES200 EASY model otomatik kapı sistemleriyle çözüm sundu. Proje hakkında bilgi veren ACP Yapı Elemanları Şirket Müdürü Erhan Karabağ, “RMİ Rönesans uhdesinde yapımı devam eden Bursa şehir hastanesinden önce yine aynı firmanın Adana ve Elazığ hastane projelerinde de otomatik kapı sistemlerimiz ile hizmet sunduk. Bursa Şehir Hastanesinde de Dormakaba marka ES200 EASY model otomatik kapı sistemlerimiz ile projemizi tamamladık, teslimlerimizi gerçekleştirdik.” açıklamasında bulundu. 

Firmalarına gelen siparişlerin, anlaşması yapılan uygulama projelerinin asıl hedefinin müşterinin gözü arkada kalmadan işlerinin uygulamasının gerçekleştirilmesi, malzeme siparişlerinin talebe uygun şekilde zamanında teslim edilmesi olduğunu belirten Karabağ, ticaretle uğraşan herkesin başarılı olabilmesi için “Bu ürünü başka yerlerden de tedarik edebilmek mümkün iken müşteri neden benim firmamdan temin etmeyi tercih etsin” sorusunu kendisine sorması gerektiğini vurgulayan Karabağ, “Burada firmanız adına kurgulayabileceğiniz birçok rekabet etkeni ya da müşteri tercih sebebi ortaya çıkıyor. Hedefim en ucuz olmak, hedefim en uzun vadede satış yapabilmek, en hızlı ürün teslimi gerçekleştirebilmek, en kaliteli hizmeti sunabilmek gibi... Bu yönelimler doğrultusunda da kendinize bir müşteri portföyü ediniyor ve eğer çizginizi muhafaza ediyorsanız da sizin yöneliminiz doğrultusunda size değer veren bir müşteri portföyünüz oluşuyor.” Diyor.

ACP Yapı Elemanları olarak prensiplerini "Gözünüz arkada kalmasın" olarak belirleyerek aslında ortaya zor bir iddia koyduklarına dikkat çeken Karabağ, kuruldukları günden bugüne yurt içi ve yurt dışında firmalarının kabul gördüğü önemli bir müşteri portföyü oluşturduklarını açıklıyor. Karabağ, bu değer yargısına sahip müşteri portföylerini geliştirerek firmalarını uluslararası alanda söz sahibi bir firma olma yolunda yavaş fakat emin adımlarla çalışmalarını sürdürdüklerini aktarıyor. 

Firmaların ticari faaliyetleri esnasında ortaya koyduğu gücün kaynağının öncelikle kendi çalışma prensiplerine uygun tedarikçiler, insan kaynakları ve müşteri portföyü olarak üç kademede değerlendirildiğini dile getiren Karabağ, bu ana taşıyıcı kolonları çok güçlü ve sağlam olmasının firmanın da prensiplerinin doğrultusunda faaliyetlerine devam ettirebilmesi açısından oldukça önemli olduğunun altını çiziyor.  Firmalarının bu yıl 6. yılını kutladıklarını açıklayan Karabağ, kurulum aşamasından bugüne kadar her zaman doğru tedarikçilerle çalışmayı amaçladıklarını belirtiyor. Hizmet aldıkları ana ve tali tedarikçilerin firmalarının prensipleriyle uyum sağladığının altını çizen Karabağ, “Şu anda birçok alanda faaliyet gösteriyoruz. Otomatik kapı sistemleri, kapı donanım aksesuarları, cam aksesuarları, pencere ve kapak açma motorları, yangın dayanımlı alüminyum camlı kapı pencere sistemleri, yangın dayanımlı cephe sistemleri bunlardan bazıları. Bu ürün portföyümüzün en önemli ortak noktası üst sınıf projelere hitap etmesi ve tamamlayıcı nitelikte özellikler göstermesi. Takibimizde olan hastane, otel, havalimanı, iş merkezi, alışveriş ve yaşam merkezi, rezidans projelerine yönelik olarak estetik, kaliteli, projesine ve iş programına uygun olarak hizmet sunmaktayız. Bu projelerde en önemli ihtiyaçlardan birisi olan doğru ürünün doğru yerde kullanılması konusunda da destek sağlamak adına teknik kadromuz proje, teknik özellik montaj detayları konusunda çalışmalar yapmakta ve müşterilerimize destek sağlamaktayız.” Diyor.

Yakın zamanda satın aldıkları fabrika binalarına taşınacaklarını açıklayan Karabağ, bu yeni yatırımlarının mevcut çalışma sistemlerine uygun hatta bir adım daha öteye taşıyacak nitelikte olduğunu vurguladı. Yurt dışı satışlarına ve proje takibine biraz daha fazla önem verdikleri bir yıl geçirdiklerini aktaran Karabağ, şu anda Ortadoğu bölgesinde yangın dayanımlı alüminyum sistemler ve yangın dayanımlı otomatik kapılarla ilgili çalışmalarının sürdüğünü sözlerine ekledi.