Luftsis A.Ş., yaklaşık 25 bin metrekare kapalı alana sahip Bandırma fabrikasında konfor, hijyen ve endüstriyel tip modüler klima santralleri, kompakt klima santralleri, endüstriyel boyahane klima santralleri, egzoz fanları, ısı geri kazanım cihazları, mutfak ekolojik üniteleri, fan coiller, jet fan-tünel fanları, ısıtıcı apareyler, havuz nem alma cihazları, endüstriyel kondensing ünitelerin üretim faaliyetine yüksek teknoloji ve tecrübe ile devam ediyor. İnovatif ürünleriyle öne çıkan markanın en önemli çözümlerinden biri distribütörü olduğu yüksek performanslı sıvı ısı izolasyon malzemesi BRONYA’.

Konu hakkında bilgi veren Luftsis Klima Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Eda Gürses, Bronya’nın Amerika’nın uzay teknolojisinde kullanmak amaçlı ürettiği, daha sonrasında Rusya’nın geliştirdiği dünyada önümüzdeki 10 yıl içerisinde izolasyon alanında en değerli ürün olmaya aday bir sıvı ısı izolasyon malzemesi olduğunu vurguluyor.  

Yeni nesil nano teknoloji bir sıvı izolasyon malzemesi olan Bronya’nın çok güçlü ısı izolasyon performansına sahip olduğunu vurgulayan Gürses,  inşaat, doğal gaz, petrol ve su hatları ve tesisat özellikli mekanik tesisat sektöründe; ısı kayıplarının giderilmesinde, yüzey sıcaklarının düşürülmesinde, yoğuşmanın giderilmesinde, korozyon korumasında, + 200 ° C'ye kadar sıcaklıklarda boru hatlarının yalıtım sağlanmasında birçok firmanın hayatını kolaylaştıracak nitelikte olduğunun altını çiziyor. 

DIŞ HAVA KOŞULLARINA KARŞI YAPIYI KORUYOR

Bronya’nın binalarda mantolamaya eşdeğer bir malzeme olduğunu vurgulayan Gürses, 1 mm- 4 mm kalınlık aralığında fırça ile sürülebilen ürünün 50 mm kalınlıkta taş yünü izolasyona eşdeğer olduğuna işaret ediyor. Bronya’nın kullanıldığı iç ve dış yapı cephelerinde ekstradan boya ve astar kaplamaya ihtiyaç duyulmadığına dikkat çeken Gürses, dış cephede 4 mm’e kadar ürünün uygulanabildiğini açıklıyor. Yağmur gibi dış hava koşullarına karşı yapıyı koruduğunu dile getiren Gürses, seramik gibi cephe kaplama malzemelerinin altında kolaylıkla kullanılabildiğini açıklıyor. 

Bronya’nın kullanıcıyı bireyselleştirildiğini ifade eden Gürses, ürünün içerisine renk pigmenti katarak istenilen renk elde edilebildiğini açıklıyor. Bu yönüyle boya ihtiyacının da karşılanmış olunduğunu aktaran Gürses, “Hem izolasyon hem de boya malzemesi olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca alev yürütmeme özelliği de bulunuyor. Ürünün 60 dk ya da 120 dk kadar alev yürütmeyen seçenekleri de var.” diyor.